Per Vers sender en langemand til det forudsigelige

”Ny single og video er en NWA-hyldest med et twist”

Fotograf: PRESSEFOTO

Efter det kunstneriske mesterværk ”Sidste omgang”, hvor han blandede blæk med digterværkets sande mester Benny Andersen, er Per Vers tilbage i eget navn.

Og ånden fra afdøde Benny Andersen lever i bedste velgående på den nye single ”Fuck panser”, når der leges med ordene, dets betydning og de drilske dobbelttydigheder.

Men man behøver ikke engang læse mellem linjerne, for at fange pointen. Det kræver ’bare’ lidt aktiv lytning, så får du masser af ekstra sproglig næring med, og det oveni i de fuldfede og pulserende beats.

Bag titlen ”Fuck panser” finder du nemlig en helt anden, og noget mindre forudsigelig historie.  

”…ja, jeg si’r “Fuck panser!” – jeg mener ikke politiet. Men mit eget panser i privatlivet”, rapper Per Vers med tænding, fuldt blus og bassen i bund, og senere lyder det:

”Panser gør os større når vi føler os mindre

dynejakke indenfor og det ingengang vinter

Pansrer det ydre for at passe på det indre

fyrer op for filter på insta og Tinder

Mere duckface end på Mortensaften

så ja, jeg råber fuck ordensmagten

Altså den indre orden

den der gemmer hjertet væk under jernskjorten”

“FUCK PANSER” er en fordanskning af et af de mest ikoniske og kontroversielle rap-numre helt tilbage fra 1988, det herrens år, hvor Per Vers, som en tolvårig teenager fik blæst de sønderjyske ører helt bagover af det nye funky og farlige fænomen der hed hiphop – nemlig “Fuck The Police” med N.W.A.

Singlen har samtidig fået sig lidt af en energibombe af en gennemarbejdet musikvideo med masser af attitude og gadedans – helt uden panser.

Per Vers fik i 2014 den ærefulde modersmålsprise. Begrundelsen var dengang blandt andet:

”Per Vers viser os, at det danske sprog kan alt, for han kan alt med det danske sprog. Per Vers styrker sproget. Han udvikler sproget. Vi låner alle sammen ord og udtryk fra andre sprog og kulturer. Per Vers har lånt en hel genre og fordansket den. Han spreder sprogglæde ved at lege med det danske sprog. Han giver det danske sprog højstatus i en ungdomskultur. Sprogglæden smitter”

Snart 10 år senere er det bare at konstatere, at hvert et ord kan stå ved magt, og efterhånden kan vi også tilføje ordet ‘voksenkultur’. For Per Vers skriver præcis hvorfra han er i livet, med respekt for at han uanset alder ikke i sig selv er verdens navle. Måske derfor er det ikke svært, at falde for Per Vers nye listige langemand til sig selv og alle andre, der formår at se verden i andet end eget perspektiv.

Vil du høre nummeret live, så starter Per Vers den 21. september på Posten i Odense, og så han ellers godt og grundigt rundt i landet frem til 17. november, hvor han slutter sin efterårs tour på Hotel Cecil i København. Vil du med der skal du nok være hurtigt, der meldes i skrivende stund om få billetter.

Holdet består af Per Vers på mikrofon, Turkman Souljah på pladespillere og piano, og to-mands-teatertruppen DON GNU.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.