Peter H. Olesen går igen nye veje på ny single

”Klar med sit første solo-album i usædvanligt godt selskab”

Fotograf: PRESSEFOTO

Peter H. Olsen har som sanger, musiker, komponist, sangskriver, poet og forfatter efterhånden fået sat ganske forskellige aftryk siden han omkring 1981 i hjembyen Vejle, for første gang gjorde offentligt opmærksom på sig selv. Dengang som en del af postpunkbandet Sort-Hvide Landskaber. Siden foldede musiker karrieren sig ud via mindeværdige og langtidsholdbare album med Greene og ikke mindst Olesen-Olesen (sammen med broderen Henrik Olesen) og senest med trioen De efterladte, der i 2021 udsendte deres femte album ”Skrevet i sand”.

Sideløbende har Peter H. Olesen udsendt en række digtsamlinger, der ligesom hans tekster til sin musik generelt har været drevet af en dyb fascination af det danske sprog. Han er er blevet kaldt en oprejst mørkemand, der med nysgerrighed lader ordene få ordet med både liv, list og tvist. Primært ladet med melankoli og sørgmodighed, men dog også med lyset, humoren og positiviteten, som momentvise uventede gæster.   

Nu udgiver han for første gang et album i eget navn. Albummet ‘Blues & salmer’ udkommer i slutningen af marts, og er indspillet med et sandt stjernehold af kreative kræfter – nemlig de tre solister i eget navn Mads Mouritz, Mellemblond, og Nils Bo Davidsen.

‘Jeg har i mange år haft lyst til at udgive et akustisk album, med hvad jeg har vovet at kalde for ‘nye danske viser’ og forsøgt at sælge idéen til et par af de komponister, jeg har arbejdet sammen med, både min bror Henrik i Olesen-Olesen og min makker Michael Lund i De efterladte, men min gode kollega Mads Mouritz (Mouritz/Hørslev Projektet) var den eneste, som bed på og helt forstod, hvor det var, jeg ville hen.

Mads og jeg har gennem de senere år skrevet mere end to håndfulde sange og sammen med vores sangskriverkollega, mesterguitaristen Kristoffer Munck Mortensen (Mellemblond) og den fænomenale jazz-bassist Nils Bo Davidsen har vi nu realiseret min gamle drøm.

Vi mødtes i efteråret 2022 og indspillede live i studiet langt ude på landet en samling nærværende, poetiske og pænt ramsaltede akustiske blues-, folk- og visesange med akustiske guitarer, banjo, mandolin, kontrabas, cello og flygel – og kun meget få overdubs.’

– Peter H. Olesen
Pressefoto

Video, release-koncert og album som LP

I dag er så udsendt den første digitale single fra albummet. ‘Nattens sang’, der har tekst af Peter H. Olesen og musik af Mads Mouritz. Et nummer, der med garanti for mange loyale Peter H. Olesen følgere vil sætter forventningerne omkring og til det kommende album i vejret.

Peter og hans tre medmusikanter tager i forbindelse med udgivelsen af albummet på en mindre turné, hvor de udover sangene fra albummet også vil spille fortolkninger af udvalgte sange fra Olesens efterhånden omfattende bagkatalog.

Foreløbig er det offentliggjort at kvartetten holder releasekoncert den 30. marts i Musikcaféen, Huset, København K, og derudover er der foreløbig planlagt koncert med kvartetten den 13. maj hos Frederiksberg Country Club.

Peter H. Olesen har netop afsluttet en crowdfunding kampagne for at sikre det økonomiske grundlag for en udgivelse af albummet på vinyl. Kampagnen gik sikkert hjem, og der kan derfor ses frem til et LP oplag på 300 stk. af ”Blues og salmer”.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.