Plademekka er stadig i fulde omdrejninger efter 30 år

”Sitrekin holder release for eksklusiv vinyl udgivelse hos Sound Station”

Fotograf: Pressefoto

Sound Station, der er at finde på Gammel Kongevej på Frederiksberg, fyldte sidste år 30 år. Med et imponerende stort og bredt udvalg indenfor alle genrer, har de igennem alle årene været et sandt mekka for pladesamlere og nysgerrige musiksjæle. Der er blevet langet utallige samleobjekter – nye som brugte – over disken i årenes løb, og på torsdag den 05. maj fortsætter de den gode stil og tradition når Sound Station huser udgivelsen af en helt ny og ganske eksklusiv 12” vinyl fra det nye spændende projekt Sitrekin.

Bag navnet Sitrekin – finder du den tidligere Blue Foundation-forsanger, Kirstine Stubbe Teglbjærg. Sitrekin er et anagram for Kirstine.

For at binde en smuk sløjfe på fortid, nutid og fremtid udgiver hun nu en 12” vinyl med to sange. Den nyskrevne single ‘Open Chest’ og så hendes remake af Blue Foundation-klassikeren ‘Eyes on Fire’. Begge numre er ude digitalt, og har allerede været i nævneværdig rotation på P6Beat.

Vinylen er kun trykt i 250 nummererede eksemplarer. Selve vinylen er udsmykket med håndskrevne tekster og hendes logo, graveret ned i B-siden.

Med denne udgivelse fejrer Kirstine både sit nye projekts start og 15 års jubilæet for ‘Eyes on Fire’, som pt. nærmer sig svimlende 150 mio. streams på Spotify – hvis man lægger tallene for originaludgaven og diverse mix sammen.

Til receptionen – der er ganske gratis og afholdes fra 17-19 – spiller hun de to numre fra pladen, signerer album og serverer ’custom made’ Sitrekin-øl fra det altid anbefalelsesværdige københavnske bryggeri People Like Us.

Om valget af et remake af ”Eyes on Fire” forklarer Sitrekin:

“‘Eyes on Fire’ er den sidste sang jeg udgav med Blue Foundation. Den har en voldsom tekst, som skal forstås metaforisk. Sangen er en ode til sund kvindelig vrede. Den handler om at udforske og udtrykke sin power. Om timing, tålmodighed og stamina. Om ikke at give op, men i stedet have blikket urokkeligt fæstnet på målet, selvom det måske ligger langt ude i fremtiden”.

Hvis du som undertegnede er sulten på meget mere Sitrekin live, så er det med at nå at sikre sig billet til hendes første fulde headliner-koncert 29. oktober 2022 på Hotel Cecil i København. Her vil sange fra hele hendes lange karriere være at finde på sætlisten – fra ‘Eyes on Fire’ og andre af Kirstines Blue Foundation-favoritter i nye unikke versioner, til de danske sange fra albummet ‘Hamskifte’ (2013) og det helt nye Sitrekin-material.

Skulle du iøvrigt have misset at Kirstine Stubbe Teglbjærg tilbage i 2020 også medvirkede på et enkelt nummer på det glimrende dream-pop album ”Colourwave” med BELAU fra Ungarn, så skal vi da ikke undlade at sende et tips afsted her. ”Rapture” er bestemt ikke blevet mindre lytteværdig her i 2022, hvor BELAU i øvrigt er aktuel med singlen Dreamstate”.

Og for at vende tilbage til hvor vi startede. Sound Station fik jo ikke fejret sin 30 års fødselsdag sidste år pga. pandemi restriktioner, og derfor tager de revanche i år og holder et stort event den 21. maj fra kl. 12 med masser af LIVE musik fra aktuelle navne som TREMOLO BEER GUT, D/TROIT, OF THE WAND & THE MOON, JUNCKER, MINA OKABE og TROUBLE IS 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.