Pophåb skruer op for virkemidlerne  

”Se videopremiere fra Lukas Vanggaard"

Fotograf: PRESSEFOTO

Tidligere i år udsendte Lukas Vanggaard sit debutalbum ”Natsværmeren & Sommerfuglen”.

Et bemærkelsesværdigt popalbum, der afslørede en sanger og sangskriver, som i den grad var vokset gradvist over de seneste par år, hvor han med pæn succes havde udsendt to EP’er og en række singler, der havde etableret ham solidt i midterfeltet på den blomstrende danske up-coming scene.

Hidtil havde han meget dogmeagtigt spillet alt selv og indspillet på sin iPhone, men nu ville han løfte helhedsindtrykket via et mere seriøst studiearbejde.

”Natsværmeren & Sommerfuglen” blev resultatet af det valg, og udgør en bunke iørefaldende og ærlige sange om at være et ungt menneske, som er på vej til at blive voksen, men ikke rigtigt kan se vejen for utryghed, hashrøg og usikker kærlighed. Natsværmeren står overfor sommerfuglen, som bevingede billeder på det indre mørke og lys.

“Ironien har fået modspil af alvoren. Der er blevet etableret øjenkontakt med et par raslende skeletter fra skabet, psykologernes dyre råd om at turde tale om og med angsten er nu hørt, og i sidste ende er det heldigvis optimismen og troen på tilværelsen, der råber højest. Jeg ville ønske, jeg kunne berolige mit yngre jeg med, at det er helt okay at famle og tvivle”, forklarede Lukas i forbindelse med udsendelsen af albummet.

Nu er han allerede klar til at følge op med EP’en ”Underhund”, der udkommer i maj 2023. Første single ”Rumskrald” er endnu stærkere produceret og arrangeret, og beviser at pophåbet nu tør flyve endnu højere – også selvom man blot kan ende som ”Rumskrald”.

Det her er lyden af et løfterigt jordnært gennembrud.  En single, som der bør være plads og rum til at kunne skralde igennem i det radiofoniske landskab i den kommende tid. For det er kort sagt en tidlig julegave til øregangene.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.