POSTKORT 11. december –

"Et smil - og en stemme, der smitter"

Fotograf: Maria Fremming

Dagens postkort går til dansk/amerikanske Tamra Rosanes – der netop nu er top aktuel med julesinglen ”Corona Christmas”, som hun har indspillet med Brett Perkins. En lille simpel sang, der på befriende vis handler om at passe på hinanden, være taknemmelige, sprede noget kærlighed og have til sjovt – alt til trods.

Et budskab, der er pakket ind i toner, som salig John Prine med garanti også ville have istemt, hvis ikke skæbnen ville at han i år døde efter at være smittet med COVID-19. Så der bliver ikke flere lejligheder, hvor Tamra Rosanes, som hun har haft held med før, kan lokke legenden med i studiet. Men så er det jo skønt at hun her kan have Brett Perkins ved sin side.

Tidligere i år udsendte hun – legsaget af det fine country-roots band Fistful of Dollars – ‘sparke røv’ singlen – ”A Lot of Honky Tonkin’ to Catch up On” – en glad sang skabt i en grå tid, og som i bund og grund handler om at vi er kommet så grumt bagud med at feste!.

To sange, der viser en artist – der næste år – tro det eller lad være – fylder 70 år – men som stadig er til stede i nuet, med et stort drive drevet af nysgerrighed – også selvom det mest leveres inden for countrymusikkens gode gamle skabeloner.

Det sidste ændrede hun dog lidt på da hun sidste år udsendte det sørgeligt overhørte album ”Divided Heart”, hvor hun sammen med sønnen Noah Rosanes, der var producer og arrangør, i den grad viste at hun har utroligt mange strenge at spille på. En album hvor hun undervejs også sang på dansk – eller blandede det danske og engelske sprog i en sang som ”Unhappy Love” – der er en underfundig duet med Niels Hausgaard baseret på klassikeren ”Det var en lørdag aften”. Et virkeligt spændende og alternativt americana album – der på bedste vis hiver den nordiske tone og country musikkens sjæl op med rødderne – og sætter nye spor. 

I år var hun også med på den her på siden omtalte ”Nashville Nights” karavane i efteråret, og i den forbindelse møde SIDE 33 Tamra Rosanes til en snak om country, corona og det imellem.

Hun fortalte blandt andet :

”Jeg er altid med når nogen gør noget for countrymusik, det prøver jeg også selv at gøre. Stefan Mørk, der har fået dette projekt op at stå, har givet mig en spændende lejlighed for at møde alle disse fantastiske sangskrivere, som jeg måske ikke selv ville havde mødt, selvom jeg tit er i Nashville. Det sætter nogle netværk i gang, hvor vi især kan inspirere hinanden.

Det er altid godt at mødes på tværs af generationer. Mange af deltagerne, der er med her, er jo en del yngre end mig. Det giver en fin spænding på den gode måde.

Jeg har brugt denne Covid-19 tid til at skrive nogle nye sange. Jeg har gået ture og i det hele taget holdt mig meget for mig selv, da jeg tager dette Covid-19 meget alvorligt og er påpasselig. Jeg er også begyndt på at skrive nogle historier, der måske kan blive til en bog engang, nu må vi se”.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.