POSTKORT – 12. december

”Falch rykker ud igen – på julemission for Red Barnet”

Dagens postkort går til en musiker – og ikke mindst et menneske – der i den grad gør en forskel. Både på den danske musikscene, men ikke mindst i forbindelse med en utrættelig, velgørende og betydende indsats for og støtte til diverse organisationer, foreninger og projekter, der kæmper for bedre vilkår for forskellige typer af udsatte grupper af mennesker.  

Blandt meget andet er hun ambassadør for Red Barnet. Og lige nu er hun på en julemission for sammen med Johanne Schmidt Nielsen, Le Gammeltoft og Thomas Helmig at samle penge ind til oplevelser, udflugter og ferieminder til udsatte børne – ikke kun i julen, men hele året rundt.

Red barnet har lavet tre hold af ambassadører, der kæmper mod hinanden om at samle flest penge ind. De to andre hold består af henholdsvis komikerne Michael Schøt og Heino Hansen som det ene hold – og så Andrea Elisabeth Rudolph, Lis Sørensen, Jesper Binzer, Thomas Levin og Kasper Fisker på det andet. Det er sjovt nok holdet med Schøt og Heino der fører indsamlingen lige nu – men det spiller nu også ganske udmærket for de andre hold, og heldigvis er konkurrencegenet tændt i dem alle – så alle metoder tages i brug for at få ekstra midler samlet ind.

Hvis man følger Mathilde Falch på de sociale medier, kan man se hvordan der kæmpes – og der afprøves nye virkemidler – ja, forleden endda en herlig videosketch sammen med farmand Michael, som kameramand – og Hjalmer, Aura, Lau Højen og Alexander Oscar som skuespillere.   Det hele ganske improviseret i forbindelse med optagelse til TV-2 store juleshow, der blev optaget i Ålborg, og hvor Mathilde og Michael Falch optræder med deres helt nye julesang ”Ægte jul”.

Sketchen og andre små videoklip kan du finde via https://www.facebook.com/mathilde.falch/ . Videoindslaget har dog ikke skaffet nok bidrag til at de har kunne hive førertrøjen af Schøt og Heino, så der må kæmpes videre. De tager da også gerne mod udfordringer via instagram eller Facebook – og der tænker jeg da personligt at en udfordring som et improviseret mash-up af Mathilde Falch og Thomas Helmig – der spiller hinandens sange – ”Solen brænder” og ”Nu hvor du har brændt mig af” – da virkelig må kunne brænde igennem – og sætte lidt fut i indsamlingen. Uanset hvad kan man støtte enten via valgfrit beløb på mobilepay 95667 eller via  https://indsamler.redbarnet.dk/indsamlinger/julemission3

Og alt imens kan man jo vurdere hvem der af de involverede musikere der i virkeligheden står bag den bedste julesang. Er det Falch, Helmig, Binzer, eller Sørensen?




Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.