POSTKORT – 13. december 2020

”Sikke en sæsonstart – og der mere på vej”

Fotograf: Maria Fremming

Dagens postkort går til en nordjyde, der siden sit debutalbum ”For Seasons To Come” blev udsendt for lidt over et år siden via Giant Birch Records i den grad har taget det musikinteresserede publikum med en stille – næsten underspillet – storm.

Albummet vandt blandt andet hele to priser ved den anerkendte prestigefyldte prisuddeling Carl Prisen, hvor hun vandt i kategorierne “Årets Komponist (jazz)” for sit debutalbum og “Årets Talent”.

Også hendes hjemstavn satte pris på hendes indsats – og tildelte hende prisen som ”Årets nordjyske jazznavn”. MEN MEN MEN … Ginne Marker er ikke et ’kun’ et jazznavn – hun er også et folk-navn, et vise-navn, et singer-songwriter navn – og et navn, der skal nævnes når vi skal snakke om landets bedste guitarister! Ginne Marker er ikke sådan at putte i en enkelt kasse – og da Side 33 havde Kurt Baagø afsted til hendes pladerelease i november sidste år satte han disse ganske rammende ord på:  

”Her har vi en singer/songwriter OG musiker med sit helt eget udtryk, der, bevares, får flere til at referere til Norah Jones, men alligevel! Hende Ginne Marker lyder til at ville gå sine egne veje og på ”For Seasons To Come”-albummet, har Aske Jacoby i producerrollen, fornemmer jeg, mere hjulpet hende afsted på de egne veje, end forsøgt at forme Marker i eget billede. Det lyder bare SÅ klart, ukompliceret og personligt, det album”.

Den 08.01.21 er hun glædeligvis allerede klar med en ny single ‘Never Golden But Beautiful’, som en opfølger til hendes andet album.

I starten af 2021 tager hun også om COVID-19 vil på en længere turne som hovednavn med besøg på hele 21 spillesteder rundt om i landet.

I året der er gået har mange haft fornøjelsen af at kunne opleve hende som support til Signe Svendsen, Claus Hempler og Carl Emil Pedersen – og hvis man så med i sidste afsnit af årets måske mest vellykkede ONLINE KONCERT SERIE – nemlig Poul Krebs’ – ”Vi kommer så sjældent ud” – der nu er taget op igen som ”Vi kommer så sjældent ud i december”, så vil man efter 23.35 kunne se fantastiske Ginne Marker indtage scenen som gæst. Hele serien anbefales, men i dagens anledning ikke mindst denne omtalte udgave, der viser at det ikke kun er julestjerner, der skinner smukt i december.   Se afsnittet via dette link :

https://www.facebook.com/Poulkrebs/videos/3300238010103169/

Serien udsendes hver søndag – og dagens gæst kunne meget vel været Danmarks måske bedste – og stadig alt alt for overhørte – rocksanger – Michel Belli fra Den Syvende Søn . Se om det ikke stemmer i aften den 13.12.20 kl. 20.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.