Postkort – 18. december

"Svaret blæser i bassen - og ikke mindst i mennesket bag"

Fotograf: Maria Fremming

Dagens postkort går til en altid sympatisk, smilende og velspillende sideman, som vi her på siden havde den store fornøjelse af have med i vores ”Side by Side” serie i løbet af året.  

Selv i et COVID-19 år har hans aktivitetsniveau været højt – og rent statistisk set må han vel være en af de musikere, som der trods alt er størst chance for at man som musiknyder har fået set et glimt af ude i virkeligheden i et ellers håbløst ANTI-LIVE-MUSIK år.

Han har således stået bag bag bassen hos navne som Poul Krebs, Baal, Stine Klingsten, Michael Falch, og Signe Svendsen – ligesom han også igen nåede af være en del af holdet bag den store succes ”Cohen- en hyldestkoncert” . Et hold som igen drager på landevejen med i 2021 – om alt går vel. Denne gang som en hyldest til Bob Dylan – der  næste år runder de 80 år.

I vores interview med Troels Skjærbæk – der udover af være bassist, også er en ganske glimrende kapelmester – spurgte vi ham nærmere omkring ovenstående hold.

SIDE 33 – Du har været kapelmester på den meget roste række af koncerter under navnet “Leonard Cohen – en hyldestkoncert” med et hold bestående – ud over dig selv – af så stærke kræfter som Signe Svendsen, Sara Indrio, Bjørn Fjæstad, Steen Jørgensen, Mike Andersen, Claus Hempler, Palle Hjorth, Lars Skjærbæk, Mads Andersen. I sportens verden siger man – “Never change a winning team” – og det råd ser du ud til at følge. Samme hold skal næste år – fra januar – ud til en tilsvarende koncertrække for at hylde Bob Dylan. Kan du sætte lidt ord på hvad det er der fungerer så godt ved det her hold af musikere, og hvordan du egentlig fik sammensat lige præcis dette hold sammen

Troels Skjærbæk : ”Igen er det jo lidt tilfældigt. Amager Bio bad mig i forbindelse med Cohens død at sammensætte et hold til en hyldestkoncert. Her spurgte jeg så en god portion af de musikere og sangere, som jeg allerhelst ville høre fortolke ham. Det var egentlig ikke meningen at det skulle være flere koncerter, men holdet svingede vildt godt sammen og responsen fra publikum var enorm, så vi satte lidt flere koncerter op – og publikum strømmede til.

På holdet har vi hele tiden været klar over at vi nok ikke skulle fortsætte det koncept for evigt, men lysten til at spille sammen har været stor – og med et hold af inkarnerede Dylan-fans, så lå den jo lige til højrebenet. Det er nogle koncerter jeg ser vanvittigt meget frem til – to aftener med to forskellige sætlister på hvert spillested – tænker det må være lige i Dylans ånd.”

Jeg tror nok også det er nogle koncerter at SIDE 33 ser frem, og der meldes i skrivende stund om rift om billetterne – og der er allerede meldt udsolgt i Århus. Så om det til julegave, nytårsgave eller bare som et begavet valg af firtidsaktivitet for dig selv – så skal du nok ikke spekulere for længe, hvis du vil se et så kvalitativt og unikt bud på fortolkning af His Bobness sangskat.

Og når vi nu er inde på emnet sangskat så må vi også bare sige at BAAL feat. Troels Skjærbæk og naturligvis frontmand Bjørn Fjæstad med deres album “The Quiet Session” endnu engang beviste at de har en helt særegen og altid velkommen position på den danske musikscene. En sansemæssig og stille vind af et album i et stormombrust år.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.