POSTKORT – 19. december

"Der er rap i replikken – og masser af poesi i symbolikken”

Fotograf: Maria Fremming

Side 33 har lavet mange interview i årets løb – og har haft virkelig mange gode oplevelser i den forbindelse. Man kan i den grad mærke, at de enkelte artister virkelig godt vil give noget af dem selv – dele nogle vedkommende historier og noget baggrund.

Men når året går på hæld, og vi skal fremhæve et af de møder der virkelig gav noget helt ekstraordinært, så var det interviewet som vi havde i efteråret med FILUKA på det hyggelige Galleri Ib Spang Olsen. Her mærkede man virkelig, at der var noget på spil – og et menneske med drivkraft og en livserfaring, som ikke mange jævnaldrende kan matche. Meget inspirerende og livsbekræftende. Læs eller genlæs interviewet her på siden – https://side33.dk/side-33-har-moedt-filuka/

Mødet tog udgangspunkt i hendes debut plade ”Kronisk uforstyrret” som var udkommet i foråret. Et album som vi gav 5½ stjerner ud af 6 mulige – og tildelte denne overskrift:

”Lykken findes i ordenes fletning med en musikalsk nysgerrighed, der rimer på sjæl”

Et album, der helt tydeligvis var et ærligt og ægte produkt af mennesket bag kunstnernavnet FILUKA – og som bare emmede af hjerteblod og et vuggende tankemylder, der hele tiden er i søgende omdrejninger med ungdommelig energi og virkelyst. Men albummets største styrke, er at det rummer en masse universelt – der hverken er alders- eller kønsbetinget – men mest af alt vedkommende og tankevækkende.

Lyrik og beat danser iørefaldende samme takt på EP’ens seks numre, der kædes sammen af 7 fortællende ”skits” ind i mellem de enkelte numre. Disse “skits” fungerer fremragende – lige fra den første intro – med lyden af en graffiti maler – og til den sidste poetiske og nænsomt akkompagnerede tanke- og talestrøm i ”Skit#7”, og undervejs får hun sandelig også hjælp af selveste afdøde Ib Spang Olsen (hendes farfar) til at fabulere lidt over den lykke, som man ikke kan eje, men altid vil huske.

Vilje- og slagkraft toner således frem i såvel ord som musik – og skaber en iørefaldende grundstemning, der gør at denne undergrunds hiphop får nogle helt overjordiske vinger, der rent faktisk bør kunne sikre en potentiel bred lytterskare.

Heldigvis er FILUKA allerede godt i gang med en opfølger til debutalbummet – og giver således endnu en god grund til at glæde sig ualmindeligt meget til 2021.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.