POSTKORT – 6. december

”Holdspilleren Søren Vestergaard kan også sejle i egen sø”

Fotograf: Maria Fremming

Dagens postkort går til en af de musikere på den danske musikscene, som måske sjældent løber med de store overskrifter – men til gengæld ofte sætter markante aftryk i de samarbejdsrelationer han indgår i. Spørg bare etablerede navne som Hush og Pernille Rosendahl eller nyere navne som Aksglæde og Haab – alle navne som Søren Vestergaard har arbejdet med i sin egenskab af producer og/eller allround musiker, med guitaren som hovedinstrument.  

Mens jobbene på landevejen med især Pernille Rosendahl i år er blevet aflyst på stribe, så har han sammen med Kristian Gaarskjær begået Select Captain albummet ”Comes in Wawes”. Et album, der både her på siden og i andre anmeldelser har fået masser af velfortjent ros – og står naturligt på listen når der skal peges på årets bedste danske album.

I vores anmeldelse – under overskriften ”Berusende bølger af skønhed med livets skyggesider som passager” – skrev vi blandt andet beskrev således :

”De har sammen skabt 12 sange – der stadig primært er båret af Kristian Gaarskjær’s dragende, blide og mørktonede vokal – men som nu omgives af et langt mere organisk og ambient lydlandskab, hvor akustisk guitar, piano og elektroniske input giver et både iørefaldende, intenst og effektfuldt resultat. Det lyder reelt ikke som noget andet på den danske musikscene lige nu”

Og netop dette organiske og ambiente lydlandskab leger Søren Vestergaard nu videre med for første gang solo – og det under navnet S. Vestergaard. Her sidder han i sit hjemmestudie i Vordingborg og leger analogt med lydlandskaber og atmosfæriske guitarer – og det er der foreløbig kommet hele fem instrumentale spor ud af – der alle udsendt som singler.

De lykkedes i forbløffende grad uden ord at sætte et behageligt bredformat på nethinden, selvom de tager vidt forskellige udgangspunkter. Men det virker – og måske mest af alt fordi at Søren Vestergaard i sin komposition rent faktisk tager afsæt i konkrete filmscener. Singlen “Silverghost” har i den grad fået fat i lytterne hos Spotity og er rent faktisk allerede streamet hele 82.217 gange. Det er ikke ligefrem hverdag for et instrumentalnummer!.

Planen er at det hele samles på et helt album, som udsendes på vinyl i det nye år. Et album som vi her på Side 33 ser frem til med stor spænding.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.