POSTKORT – 7. december

”En guitargud kan også være menneskelig”

Fotograf: Maria Fremming

Dagens postkort går til Brian Joe Johansen – i rock og blueskredse bare kendt som B-Joe. En karismatisk personlighed, der på mange fronter altid er alment aktiv og aktivistisk. Det sidste især i kampen for klimaet og i kampen mod øget ulighed og racisme – og i år ikke mindst i kampen mod COVID-19 og følgerne deraf.

Han stod blandt andet for at samle et sublimt stjernehold af musikere til en special udgave af B-Joe’s Bluesjoint, der gav en udsolgt støttekoncert for Bartof Station – der er det mest levende, hjertevarme – og dejlige originale spillested man kan opdrive på Frederiksberg. Et sted, der desværre som følge af de mange tabte indtægter og de faste udgifter, er ramt på sin levedygtighed – og værre endnu efter dagens nye nedlukning.  

Men er der noget denne COVID-19 krise har bevist er det at musikbranchen ikke består af typer der klynker eller klager – eller kører traktorer eller alternativt – støvede dieseldrevne bandbusser – mod Christiansborg med Mink De Ville og deres ”Pick Up the Pieces” drønende ud af dyre tunede musikanlæg. De støtter i stedet op om hinanden – kæmper hver for sig, og sammen – tænker alternativt, tænker kreativt – og er altid i omstillingsparate tilstande.  

B-Joe er en af dem der gerne går forrest i kampene på gulvet – fremfor på lobby værkstedet, og derfor er det nok heller ikke tilfældigt at han så sent som i lørdags stod på scenen på Mojo Blues Bar, for også der at støtte op om at holde gryden i kog på et stærkt presset spillested.  

Ud over at være herre i egen butik – er B- Joe også fast guitarist i Hardinger Band – der med ære og respekt og tre tidligere Shu-bi-dua medlemmer i på holdet – ikke mindst Michael Hardinger – med kærlighed til materialet, hinanden og med rock i blodet holder en legendarisk sangskat i værdsat live i venners lag.

Hardinger Band ville i en snak med Side 333tidligere på året ikke udelukke at der kan komme nyt fra den kant, og de mødes da også i studiet med mellemrum, så det bliver spændende hvad der sker fra den kant i 2021, ligesom det bliver spændende at se om det endelig lykkedes B-Joe at få lavet det regulære blues-album, som han mangler at forkæle den store skare af følgere, der igennem efterhånden årtier har forgudet hans udtryksfulde og til tider ekvilibristiske måde at håndtere sine elektriske strengeinstrumenter på.   

B-Joe er i øvrigt også en fængende forfatter – og udgav i 2017 ”Korsvejen”. En ægte road-movie-roman med masser af musik og mystik mellem linjerne – og en lang kamp for at finde en rød tråd i den blå fornemmelse han (med sig selv som hovedperson i den måske fiktive historie) bærer med sig rundt i kroppen ved blueslegendens Robert Johnsons gravsted. En oplagt julegaveidé til en bogorm med blåt blod i blodet – eller som bare elsker en god storytelling med flow.

Han har på hans album “Mind over matter” (2012) været så venlig selv at sætte ord og musik til det man sagtens kunne vælge som titelnummer til soundtracket for hans vilje, virke og veje – for han er og bliver en “True believer”.

Og det er jo glædeligt i disse tider at have nogen eller noget at tro på.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.