POSTKORT – 8. december

"Lyden af en varm og vital hilsen"

Fotograf: Maria Fremming

Dagens postkort går til en artist, der i et år med ekstraordinær mangel på både nærhed og udrejse i den grad via sin musik alligevel har formået at skabe fornemmelsen af både nærvær, udsyn og varme – ikke mindst på grund af den seneste single ”Jeg skal hilse fra Havana”, der udkom i august.   

Stig Skovlind har efterhånden – via et par dansksprogede album og en EP – specialiseret sig i en ganske personlig og altid vellydende form for world-pop – hvor lyden af Hollywood, Helsingør og Havana forenes og formes i en støbeske, der har Paul Simon indgraveret.  Det er velproduceret og velspillet musik fra hjertet og med noget på hjerte – og ofte med en god historie bag.

På ”Jeg skal hilse fra Havana” er det den charmerende cubanske musikalitet og mentalitet, der er omdrejningspunktet for en tekst, der primært er en hyldest til et folk, der ikke lader sig slå ud af de små ting, og hvor de fleste problemer kan danses væk eller klares over en slurk rom. Den kur har ikke været nok mod COVID-19 – og vi spurgte derfor Stig Skovlind om hvordan han som musiker har mærket året 2020 – hvor han pudsigt nok – alle odds til trods – som uafhængig artist med smalt budget – oplevede at hans single blev hørt og set mere vidt og bredt end nogensinde før.

Stig Skovlind fortæller –

”2020 har været et anderledes år for mig. Jeg tog tilløb til mit højeste højdespring i februar hvor jeg rejste ud til Cuba med en virkelig lovende sang i kufferten. Vi skabte en musikvideo, der hylder fællesskabet på tværs af kulturer og ramte plet med udgivelsen af ‘Jeg skal hilse fa Havana’.

Mennesker af alle nationaliteter fra hele norden har udtrykt stor begejstring for værket og det har motiveret mig til at skrive en helt ny sang, som det også var planen at optage video til i Cuba. Corona har lagt de planer ned for nu. I Stedet vil der engang i det nye år udkomme en sang der hedder ‘Lille danserinde’ som hylder dansen i al dens sanselige skønhed. Der er dømt latin rytmer og dansk poesi helt oppe under taget.

Både ‘Jeg skal hilse fra Havana’ og ‘Lille danserinde’ vil fungere som forløbere til den kommende ep – ‘Nattog til Havana’. Der er altid behov for glæde og menneskevarme – især når krisen kradser som nu. Jeg byder ind så godt jeg kan med musik og poesi.”

DK4 sender en timelang koncert med Stig Skovlind & Kaffeorkestret d. 22.12.20 og d. 27.12.20 .

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.