Poul Krebs fortolker Michael Strunge i nyt TV-program på DR

”Programmet 'Helt lyrisk' sætter fokus på Danmarks store digtere via ny musik”

Fotograf: Brian Selander

At tænke sig – et musikprogram i dansk tv – primetime ”lille fredag” – med lyrik og musik som hovednøglen, fremfor simpel underholdning.

Jo, den er god nok! Torsdag den 14.11 kl. 06.00 og samme dag på flow TV DR1 kl. 21 – kan man se den første af seks udsendelser med titlen ”Helt lyrisk”, hvor programmet med Lise Rønne, som vært, har bedt 12 professionelle danske musikere om at sætte musik og sang til tekster, som er skrevet af store danske digtere.

De digtere seerne får en ny eller opdateret introduktion til er Michael Strunge, Tove Ditlevsen, Gustaf Munch Petersen, Emil Aarestrup, Ivan Malinowski, Grethe Risbjerg Thomsen, Jens August Schade, Morten Nielsen og Halfdan Rasmussen.

Og de bliver fortolket af artister, der er mindst ligeså forskellige, som holdet af digtere. I det første program er det således kongen af roots-pop – 40-års jubilaren Poul Krebs samt den bare 23-årige pop-prins Bro, der ikke rejser sydpå, men tager imod udfordringen her. De får begge til opgave at fortolke Michael Strunges digt ’Livets hastighed’. En opgave, som de – ifølge DR’s foromtale – modtager, angriber og fortolker meget forskelligt, og som i perioder bringer dem ud på dybt vand.

De efterfølgende fem torsdag bliver det musikerne Aura, Barbara Moleko, Caroline Henderson, Dorthe Gerlach, Hjalmer, Jokeren, Lina Rafn, Steen Jørgensen, Søren Sko og Wafande, der bliver præsenteret for en lyrisk udfordring, som ganske givet bliver en både personlig og rørende oplevelse for såvel musikerne, som seerne.

Aura – FOTO: Maria Fremming

Bestemt et ganske spændende koncept – og hvem ved om der via dette program bliver skabt ny-klassikere til rækken af eviggyldige og stærke fortolkninger af de største digtere – tænk bare på Anne Linnet ”Barndommens Gade” (Tove Ditlevsen), Kim Larsen ”Åh at være en høne” (Frank Jæger), Erik Grip ”Velkommen i den grønne lund” (Grundtvig), Isam B ”I Danmark er jeg født” (H.C. Andersen) og Allan Olsen ”Jens Vejmand” (Jeppe Aakjær).

Sangene vil efterfølgende blive udgivet.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.