Pre-opening satte forventningerne i vejret

”Det bliver mere end Nashvildt i Odense i de kommende dage”

Fotograf: Steen Madsen

Manden bag først Nashville Nights koncertserien og siden festivalen Nashville Nights International Songwriters Festival hedder Stefan Mørk.

Han er selv, blandt meget andet, aktivt udøvende musiker og så er han iværksætter til de fingerspidser, der voksede op på Fyn, og de seneste år af jobmæssige og familiære årsager har bevæget sig rundt omkring i det store udland.  

Uanset hvor han har været, så har musikken været et fælles sprog, der både kan rejse og leve – og skabe nye eventyr – ja, selv i HC Andersens hjemby Odense.

Måske netop derfor er denne festival fordelt over otte indendørs scener i Odense så vigtig og så anderledes . For den er primært skabt for at alle – musikere, samarbejdspartnere, byen og publikum – kan få nogle unikke oplevelser med hjem, og få en følelse af musik, som noget fællesskabene. Noget der er historie i, noget der kommer historier ud af.

Stefan Mørk – Fotograf: Maria Fremming

Levende pre-opening

Det skal ikke være nogen hemmelighed at forsalget til festivalen ikke har levet op til forventninger. Jeg er så også sikker på det er de eneste forventninger, der ikke bliver indfriet omkring festivalen, der i år afvikles for anden gang.  

60 shows venter forude – og mere end 80 musikere kigger forbi – heraf godt halvdelen topprofessionelle sangere og sangskrivere direkte fra Nashville.

Mange af dem var på scenen i går til en festfyldt og levende pre-opening af festivalen på Posten, hvor også svenske Stiko Per Larsson gav prøver på hvorfor han er en af de mest nærende og dragende sangskrivere fra hinsidan i disse år. Flere af artisterne fra Nashville havde tilmed også både onsdag og torsdag givet små koncerter nede ved den lokale pladepusher.  

Det her er altså tydeligvis musikere, der vil give noget af den selv, og involvere sig. Så grib da endelig chancen for at blive grebet – og indløs en billet til denne festival, der afvikles her i disse dage fra 16. til 18. september.

Pre-opening – Foto: Steen Madsen

Det er ikke en country festival

Og nej – trods navnet – det er IKKE en country festival – hvilket du meget hurtigt vil spotte når du ser det ret imponerende program.

Der er f.eks. navne som Foy Vance, Jonatha Brooke, Eric Bazilian (The Hooters), Beth Nielsen-Chapman, Craig Finn, Thomas Dybdahl, Stiko Per Larsson, og John Grant på plakaten. Den sprudlende danske musikside kommer sandelig også med en musikalsk bredside i form af navne som Bound By Law, Pia Raug, Lasse Helner, Mikael K, Lasse Storm, Rikke Thomsen, Sys Bjerre, LiveStrings, Mike Andersen, Kajsa Vala, Allan Olsen, Hjalte Ross, Randi Laubek og Stine Vega.  

Så jo tak, der er altså nok at komme efter uanset om du mest er til country, folk, blues, roots, americana, singer/songwritere, ellers storytellers. Denne festival har simpelthen noget for alle med hang til håndspillet musik, hvor hjertet er rejst med.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.