Rikke Thomsen fortolker Bob Dylan på ny digital single

”Dylan på sønderjysk er rendyrket spitzenklasse”

Fotograf: Thinna Aniella

Under kunstnernavnet R. Noor har Rikke Thomsen i en del år år spillet vidt rundt omkring – primært med hendes egne fine folk-pop sange på engelsk – ikke helt ulig et forbillede som Tina Dickow.

Hendes rødder er dog i Blans i Sønderjylland, og derfor er hun i år sprunget ud i eget navn, og udgivet EP’en ”Omve’n hjemve” (se anmeldelse her på siden) – og den har skabt mere end almindelig opmærksom – ikke mindst fordi hun synger de seks sange på klingende dialekt.

FOTO: Mads Kornum

Det sikrede hende i september måned modersmål-prisen 2019 – og siden er spotlyset på hende kun blevet større. Men succesen er ikke kommet af sig selv eller ud af det blå. Talentet er blevet udviklet via mange års øvelse, stædighed, hårdt arbejde på landevejen og studier på musikkonservatoriet i Ålborg.

Men nu er hun klar og fuldmoden til de næste step – hvilket hun aktuelt viser som suveræn support for Annika Aakjær på hendes igangværende efterårstour – og fornylig da hun var i Go’ Morgen P3 for at fortolke Medina nummeret  ”Os To” på sønderjysk. Det nummer blev løftet til en helt anden verden. Mageløst.

Hun er altså pludselig både her og der og mange vegne, ja – selv i en kryds og tværs (Ude og hjemme – uge 43). Noget så befriende at det stadig kan lykkedes, at komme frem i musikbranchen ved at være tro mod sig selv, sin musik og sin baggrund – og med hjælp og støtte fra familie, venner og netværk.

Rikke Thomsen har lige udsendt en ny digital single – ”Tænk nå it for møje eve det” – en smuk sønderjysk version af Bob Dylan klassikeren ”Don’t Think Twice (It’s Alright)”. Video til det nummer er netop udkommet sammen med lidt efterfølgende interview. Anbefales herfra.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.