Rikke Thomsen tager på stor solo tour

"TV optagelse i København gav fine smagsprøver på nye sange"

Fotograf: Mads Kornum

Hvis man skruer tiden bare et enkelt år tilbage, så var det vel nærmest kun i Blans og omegn, og sporadisk i og omkring Ålborg, at man kunne finde nogle ekstraordinært opmærksomme musikelskere, der sådan rigtigt vidste hvem den dengang 28-årige Rikke Thomsen nu var. Lidt flere havde måske spottet navnet R. Noor, der var hendes tidligere kunstnernavn, og under det udgivet et par få digitale singler. Ligefrem offentlig kendt var hun langt fra, selvom hun efterhånden var en ret rutineret performer, der også havde været på tur med gode læremestre som Allan Olsen og Niels Hausgaard.

Men så skete der noget – R. Noor blev igen til Rikke Thomsen – og i foråret 2019 hun udgav EP’en ”Omve’n hjemve” med seks historierige og ret lokalt forankrerede sange på dialekt. Naturligvis på sønderjysk. Hun er nemlig vokset op i Blans – der ligger mellem Sønderborg og Åbenrå – og har godt et halvt tusind indbyggere.

Siden har hverken telefon eller andet stået stille for Rikke Thomsen. Hun har været på både landsdækkende radio og TV – er blevet tildelt Modersmål Prisen 2019, som den yngste modtager nogensinde – og i efteråret 2019 været på en succesfuld – og totalt udsolgt tur – som support for Annika Aakjær.  

Kongelig hofleverandør er hun sandelig også blevet. I hvert fald har hun et par gange i år optrådt med tæt royal bevågenhed. For nylig f.eks. på Museum Sønderjylland i forbindelse med åbningen af ny permanent udstilling. Her var Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte blandt publikum, og sandelig om hun ikke også var blandt de optrædende i Det Kongelige Teater, da der var flot markering af 100-året for Genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark – og her var selveste Hendes Majestæt Dronningen også til stede sammen med statsministeren og andre prominente navne.

Men hver sikker på en tid. Benene hos Rikke Thomsen er lige så solidt plantet i den jyske muld, som for et år siden, og ydmygheden er lige så slående, som drivkraften og skabertrangen er stærk. Den oplevede man igen da hun den 27.01 gav koncert i Studie 55 i forbindelse med en tv-optagelse for DK4. Her viste hun sige ikke bare som en ekstrem talentfuld sanger og sangskriver, men også som en virkelig herlig historiefortæller ind i mellem numrene.

En times musikalsk wellness med numrene fra hendes debut EP – krydret med to af hendes ældre sange på engelsk – “Outta Town” og “I can’t miss you (more than I do now)” – og så de to nye numre på dialekt “Somm’ tin for tille” og den anden “Tag mæ tebach” – var den rene balsam for en musiksjæl, der til tider følte at den havde mødt en blomstrende sammensmeltning af Eva Cassidy og Niels Hausgaard.

Der er således noget at se frem til når hun fra næste måned drager på en større SOLO tour – og endda også indtager København den 09.05. Så bliver det spændende om der stadig er koldt til den tid!


Koncerten fra Studie 55 bliver vist den 13.03 kl 22.25 på DK4 og genudsendt den 16.03 kl. 23.30 og 17.03 kl. 20.30 – og den 12.03. kan man kl. 21.30 se hendes i “Stjernetræf” på samme kanal.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.