Robert Plant fylder 75 år

“Stadig højt flyvende og på vej på tour med sit hjertebarn af et band”

Fotograf: Maria Fremming

Robert Plant, der i morgen søndag den 20. august fylder 75 år, er mere aktiv musikalsk end nogensinde.

For når han står på en scene, så er han lige der, hvor han allerhelst vil være. Stadig nysgerrig på hvad livet musikalsk kan byde på og i hvilken retning den driver ham. I de første 7 måneder af 2023 har han været på en omfattende tour med Alison Krauss igennem USA og Canada. Alt i alt 24 succesfulde stadionkoncerter blev det til.

Efter en kort sommerpause drager Robert Plant så igen ud på en tour. Denne gang med folk-roots bandet Saving Grace, der består af nogle gamle venner fra området omkring den walisiske grænse tæt på Worcestershire, samt sangerinden Suzi Dian. I skrivende stund er der planlagt 11 koncerter med tour start den  24 august i Slovenien på Portoroz Auditorium og derefter går turen videre til Italien og Spanien.

Til november tager de så på en længe ventet tour på hjemmebanen i UK – hvor der netop er offentliggjort hele 13 koncerter, der i skrivende stund sælger som varmt brød.

Ganske forståeligt. For Robert Plant er også vokalmæssigt i topform, og så har han ikke lagt skjult på at dette lokalt forankrede band, i den grad er et projekt, som hans musikalske hjerter banker lidt ekstra for.  

Da Saving Grace turnerede sidste år i oktober og november i henholdsvis Irland og Skotland kom der en del antydninger fra Robert Plant om at der var et debutalbum på vej.

Efter en af koncerterne endte bandet iøvrigt på en af de lokale pubber i Aberdeen, hvor der tilfældigvis var ’open mic aften’, og dette fik Robert Plant impulsivt til mikrofonen og så gav han ellers sin version af sangen “Bid You Goodnight”. En oplevelse de lokale gæster på ”The Hammer” næppe glemmer foreløbigt.

Og der var nu også noget om snakken i forhold til et kommende album. Bandet har rent faktisk nu indspillet deres debutalbum i Steve Winwood Studies i Cotswolds, England. Der er dog endnu ikke offentliggjort en udgivelsesdato. Robert Plant har da også altid gået ret stille med dørene omkring både sit privatliv og sine fremtidige musikalske gøremål.

Han lever og ånder i nuet, og han ser helst fremad og lever ikke i minderne. Så for ham er tiden i Led Zeppelin et for længst overstået kapitel og han beskæftiger sig ikke længere med pressens evige spørgsmål om han vil gendanne Led Zeppelin eller hvornår han igen synger klassikeren “Stairway To heaven”, der er fra slutningen af 1971 og i dag som en af den største ikoniske rocksange, der nogensinde er skrevet.

Robert Plant har i årtier haft en selvstændig solokarriere, og det er der, hans hjerte er – for her kan han se både fremad og pleje sin nysgerrighed. Musikalsk har Robert Plant da også flyttet sig en del siden sin tid i Led Zeppelin, ligesom han jo heller ikke lægger skjul på at han både mentalt og livsstilsmæssigt er et helt andet sted i dag. Selvom han anerkender og lever med sin status som en at rockhistoriens største legender, så er han stadig helt nede på jorden med glimt i øjet, og ikke mindst en stærk og ironisk britisk humor.

Noget Robert Plant elsker er fodbold. Han ynder at stå på tribunen til de lokale holds fodboldkampe, når han er hjemme i Wales, og ellers kan man også ofte spotte ham blandt andre tilskuere til Wolverhamton Wanderers kampe – en fodboldklub som han har fulgt og støttet i 65 år. Derudover er han også en mand, der elsker at vandre i naturskønne omgivelser.  Kort sagt en mand, der elsker bevægelse, og så vidt det er muligt altid selv er bevægelse. Måske det er derfor at han nu i mere end 50 år har bevæget flere generationer af følgere og fans. .

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.