Robert Plant i venteposition med nye legekammerater

”Stor skuffelse på Færøerne over begrundelse for festivalafbud”

Fotograf: Maria Fremming

Robert Plant venter utålmodigt i kulissen, præcis som alle andre musikere i verden lige nu. Den snart 72-årige tidligere Led Zeppelin forsanger, skulle i forsommeren have været på en stor USA-turne med sit nye band Saving Grace, men dette satte COVID-19 en stopper for.

Bandet består udover Robert Plant (vokal og mundharpe) af Suzi Dian (vokal) Oli Jefferson (slagværk) Tony Kelsey (mandolin, bariton, akustiske guitarer) og Matt Worley (Banjo). Saving Grace havde sin spæde start tilbage i slutningen af 2018. Dengang kørte Robert Plant og hans gode ven fra lokalområdet, musikeren Geoff Grimes, rundt i det sydlige England for at lede efter anderledes intime spillesteder til sit nye projekt. De kom til Bishops Castle, der ligger tæt på grænsen til Wales, i et område som Robert Plant kender og er meget begejstret for. Det var også her i dette område Robert Plant fandt meget inspiration til sit sidste album “Carry Fire”. Bishops Castle huser det lille luknings truede spillested Sparc Theatre. Efter en rundvisning var Robert Plant imponeret og meget ivrig efter at hjælpe og støtte stedet.

Ud over støtte kom der næsten et år efter en ganske overraskende intim koncert ud af besøget. Publikum var i dagens anledning fuldstændig udvidende om hvem der var der gik på scenen efter Beez Neez var færdige med det , der skulle vise sig blot at være opvarmning til en helt usædvanlig aften. Jublen var nemlig stor, da publikums (næsten) lokale rock star pludselig stod på scenen med sit nye band Saving Grace, der her spillede deres første koncert offentligt.

Udover deres USA-turne er også deres turne i England og en enkelt koncert i Norge udsat, og ingen ved om der kommer erstatnings datoer endnu.

De var også programsat på den årlige G Festival på Færøerne til juli. Men her er det Robert Plant selv (eller hans management), der har valgt at aflyse sin koncert. Aflysningen skyldes Robert Plants modstand mod den måde man på Færøerne har gennemført grindehvals jagt gennem århundrede – en modstand der angiveligt (ifølge Færøsk presse) er blevet øget efter pres fra miljøorganisationen Blue Planet Society, der har fokus på måden man håndtere jagten af de store dyr.


Arrangørerne af G Festivalen mener det er et noget tyndt grundlag Robert Plant baserer sin aflysning på, da han så sent som i 2019 har givet koncerter i både Norge og Island, der praktisere samme fangstmetode af Grindehvaler, som på Færøerne – så skuffelsen er naturligvis stor.

Er man generelt Robert Plant fan er der i øvrigt indtil videre lavet 7 Podcast “Digging Deep 1-7” der er frit tilgængeligt via YouTube. Her kan man fornøje sig med fortællinger og musik fra Robert Plant indtil videre 51 årige lange karriere.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.