ROCK NALLE har fået eget museum i Odsherred

”Et langt rock’n roll liv er blevet samlet, og formidles nu via anekdoter, billeder og masser af klenodier”

Fotograf: Sven Levandowsky

I går den 10. april åbnede Stefan Broberg Hansen det private museum ’Rock’n’Roll & Blues by Rock Nalle’ på Søndergade 8 i Hørve, til ære for vennen og musikveteranen Rock Nalle, alias Roland Lyhr Sørensen.

At det lige blev 10. april der blev åbningsdagen, var ikke tilfældigt – Nalle fyldte nemlig 79 år.

Museet er et sted for både for de nysgerrige og de nostalgiske, men er ikke mindst tænkt som et sted, der kan fremkalde gode minder for dem, der har fulgt Nalle i årenes løb. Det er hjulpet godt på vej af Nalle selv, der har bidraget til museet med hele 62 flyttekasser fyldt med memorabilia fra en næsten 60 år lang karriere som soul, blues og rocksanger.

Pressefoto

Det hele startede i 1965 med hitsinglerne “Little Lonely One” sammen med gruppen Les Amis, og ikke mindst ”In the midnight Hour” med Melvis & his Gentlemen som backinggruppe.  Samme år modtog han 1965 en “Børge” som Årets mest lovende talent. Nalle – var blevet Danmarks nye soulstemme.

Mest kendt i den brede befolkning er han nok stadig for nummeret ”Go’e gamle Fru Olsen”, en fordanskning af Little Richards “Good Golly Miss Molly”, der var med på pladen ”Rock Nalle” fra 1978. Eller også for singlen ”Amanda”, der udkom i 1980, og som Kim Larsen havde skrevet til han i bytte for et par sko.

I de senere år har Nalle optrådt med stor succes sammen med Michelle Birkballe og hendes band, og det blev foreviget i 2020 via live albummet “Michelle Birkballe & band – special guest Rock Nalle”. Der er planlagt en ny turne med dem igen i 2023, hvor Nalle – ligesom en andet vedholdende kollega; Mick Jagger, fylder 80 år.

Foto: Sven Levandowsky

Idemand og indehaver Stefan Broberg Hansen har kendt Nalle det meste af sit liv, og har i årevis samlet på alt, hvad der har med Rock Nalles karriere og liv at gøre. Så ved at slå samlingen med alle Nalle’s egne ting og sager, kan der nu præsenteres en helt unik og imponerende samling af signerede LP’er, CD’er og plakater, kassettebånd, scrapbøger, masterbånd, original-indspilninger, guld- og sølvplader, statuetter, keyhangere til festivaler, musiker-hilsner, gamle guitarer og meget andet

Museet har adresse i Stefan Broberg Hansens eget hjem. Blot en enkelt væg adskiller museet fra privaten. Da det er et lille sted og indtil videre kun er ham selv og familien, der står bag, er der foreløbig ikke faste åbningstider. De vil løbende blive opdateret på museets facebookside Rock’n’Roll Blues by Rock Nalle, hvor der også er mulighed for at booke en tid for et besøg på udvalgte dage.

Det koster 55 kroner i entré, og overskuddet går til ’Sand – De hjemløses landsorganisation’. For både Stefan Broberg Hansen og Rock Nalle har en historie med misbrug og hjemløshed. De kom videre, det vil de også godt hjælpe andre med at komme.

Er du blevet nysgerrig på at høre mere om Rock Nalle og hans lange liv og karriere, så kan det kun anbefales, at bruge lidt tid (helt præcist 33 minutter) på at høre det helt nye podcast-interview, som den allestedsnærværende musikjournalist Kurt Baagø har begået, og lagt op på sin YouTube kanal.

 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.