Rod i pressefolderne

"Er der ikke plads til begejstring i en presseloge?"

Fotograf: Frank Nielsen

Dette er en slags disclaimer til omtalen af Rod Stewart i Boxen, Herning – se omtale andet steds her på siden.

Jeg var akkrediteret som journalist/anmelder til Rod Stewart koncerten. Så får man æren af at sidde på en rigtig god plads med et fint overblik på en række med borde til notesblok og computer, strømstik og kaffe fra omme bagved. Sikkert optimalt for en rigtig professionel og seriøs anmelder at befinde sig, hævet over den billetkøbende pøbel med alle moderne hjælpemidler ved hånden. For mig, det absolut mest, undskyld mit franske, røvsyge sted at være til koncert.

Anmelderkorpset ved bordene fulgte Rod Stewart-koncerten med fingrene på tasterne og blikket, tror jeg, lige så meget på computerskærmen som på scenen, og så ved jeg ikke om, der er en anmelder-kodeks, der forbyder klappen-og-syngen-med. Måske bare mig, men jeg havde en grim følelse af uvenlige øjne i nakken, de gange, det lykkedes mig at lade mig rive med og skråle “We are sailing, we are sailing, home again, crooos the sea”.

Fra min afsondrede udpost var min opfattelse, at publikum havde en glimrende aften, der kunne have være sunget bedre og mere intenst med, men sunget i Herning-Boxen blev der og i den stopfyldte extrabus ind til Herning Station efter koncerten var stemningen ganske veltilfreds. Jeg ville så gerne, fremfor luxus-treatmentet, have befundet mig et sted midt i menneskehavet og have oplevet Rod Stewart showet som en del af publikum, ikke som tilskuer til både publikum og show´et.

En gang kom jeg til at fornærme en anmelder groft, ved at slynge noget i retning ud, om at anmeldere er sådan nogen, der er på arbejde, mens vi andre er ude at more os og, derfor er det to vidt forskellige oplevelser, publikum og anmeldere får af den samme koncert. Det står jeg stadig ved og tålmodige læser, der er med endnu: Jeg sværger og lover dig og mig selv, aldrig mere at opleve en koncert fra presselogen.

Hvis jeg igen skulle nedlade mig til at gå til en stadion- eller stor hangar-koncert, og jeg skal akkkrediteres som presse, vil jeg bede om en plads blandt publikum, eller selv betale min billet…hvis jeg tror kunstneren på plakaten er én, der er billetprisen værd.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.