Roskilde Festival rykker fint uden de store rocknavne

”Festivalen melder allerede udsolgt – mens rockfolket må spejde mod Sweden Rock ”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Da Roskilde Festival i sidste uge offentliggjorde deres fulde program var meningerne om programsammensætningen som vanligt delte – og høje HURRA råb over især hovednavnene hørte man ærlig talt ikke mange af. Men det er åbenbart heller ikke nødvendigt når helheden fungerer, som den vitterlig gør på festivalen – og de igen præsenterer et nutidigt og fremsynet bud på musik, som et dragende samlingspunkt.

Mest skuffede var nok dem, der stadig forventer – eller måske mest håber og tror – at Roskilde Festival er en rockfestival. Det er den ikke. Punktum. Men der kan nu findes rock og rullende guldkorn, hvis man tager sig tiden og gransker lidt i listen med de mange kendte som ukendte artister.  The Night Flight Orchestra fra Sverige – er et absolut must see hvis du har AOR eller TOTO i blodet – og australske Tropical Fuck Storm er indie-blues-punk for dig, der elsker den skæve og fandenivoldske vinkel – og den afslappede australske livstil.  


Men ellers lugter Roskilde Festival i  sit jubilæumsår mest af rap, hip-hop, girl-power og kryds-og tværs genre skud – og så en del spændende worldmusic navne.  

Så som hjertestarter til et sultent rockhjerte, vil Roskilde Festival nok ikke være den mest effektive. Her skal man nærmere kigge mod Copenhell – men de har jo så også meldt udsolgt.

Så hvad gør en rockelsker uden billet dertil?. Spejder videre – tager over broen til Sverige, for der har Sweden Rock efterhånden sammensat et program, der viser rock i alle dens forunderlige afskygninger. Senest er så forskellige navne som 10CC, Black Star Riders og The Hellacopters offentliggjort. I forvejen er plakaten prydet med navne som det danske firkløver D-A-D, Mercyfyl Fate, Volbeat og Baest – og ikke mindst gode solide rutinerede kræfter som Accept, Saga, Blue Öyster Cult og Gun’s Roses. Sidstnævnte har endda meldt ud at det bliver et 2½ times sæt de kommer med.

Sweden Rock har udsolgt af 4-dages billetter, mens det stadig er muligt at købe 3-dages billetter til hoveddagene 04.-06. juni, hvor alle de omtalte navne spiller.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.