Rutinerede kræfter bag nyt dansk folkrock band   

”HERREHOLDET er voksne mænd, der godt tør kloge sig på livet”

Fotograf: Pressefoto

Mediebilledet er ikke ligefrem overfyldt med omtale af modne mænd, der spiller musik for voksne. Undtagelsen er primært de artister, der fik sit gennembrud som ganske unge, og har holdt ved, ikke mindst takket være en loyal fanskare.

Men ligesom inden for alle andre aspekter af voksenlivet, kan man såmen også stadig udvikle sig, og blive både bedre og dygtige med alderen i forhold til at udtrykke sig i tekst og musik.

Så hvis vi vil tage diversiteten indenfor musikformidling seriøst skal vi naturligvis også omfavne de artister, der først lidt senere i livet tager hul på et nyt og endnu mere ambitiøst kapitel af deres musikalske karriere.

Det gælder f.eks. for bandet Herreholdet, der i 2019 under navnet Honky Tonk Goose udgav deres selvbetitlede debutalbum, hvorfra singlen ”Bondemandens Blues” formåede at komme i et bemærkelsesværdigt omfang af rotation på primært DR’s P5. Ellers fik de mest en del en del opmærksomhed i lokalområdet omkring Vordingborg på Sydsjælland, hvor de kommer fra.

Den gode respons gav bandet blod på tanden, og der blev for alvort skruet op for ambitionerne. Det førte til navneforandring og skabelsen af Herreholdet, der består af selvsamme hold; Jonas Bækkeskov Hansen – Vokal og guitar, Henrik Hald Krog – Tangenter og kor, og Christian Romme Vaupel – Bas og kor.

De er i starten af det nye år klar med et debutalbum, som de selv præsenterer som besjælet og nærværende dansksproget folkrock.

Herreholdet tager med humor, og en bittersød og billedstærk lyrik, temperaturen på den midaldrende danske mands længsler og følelsesliv, fremført i et både ligefremt og hverdagspoetisk univers, hvor der er lagt vægt på stærke popmelodier og et velproduceret roots-rocket lydbillede.

Producer er Carsten Skov (Sys Bjerre, Claus Hempler, Birthe Kjær m.fl) og med i studiet har de haft selveste Rune Kjeldsen (Sort Sol, C.V. Jørgensen, Kira & The Kindred Spirits, Poul Krebs oma.) der på hele albummet fungerer som leadguitarist.   

Førstesinglen ”Som Tiden Går” er ude i morgen den 10 november, og giver et billede af et langt mere seriøst og målrettet band, der rent faktisk mener noget med det her navneskifte. De kommer således med et noget mere klart og stilsikkert udtryk end Honky Tonk Goose, der ganske vidst lød af hyggeligt selskab, men det var med sange, der lynhurtigt placerede sig under de henglemte!

Med udgangspunkt i et personligt ’trip down memory lane’ tilbage til ungdommen, forholder ”Som Tiden Går” sig til de tanker og refleksioner, mange mennesker har midt i livet, hvor det kan føles som om, at man bliver overhalet indenom af tiden. Sangen formidler, på den ene side, en længsel tilbage til ungdommen, og på den anden side, en erkendelse af at livet, men også ungdommen, er på lånt tid.

“Navnet Herreholdet hentyder til modne mænd, der spiller musik for voksne. Vi er alle voksne mænd med noget på hjerte, og vi tør godt kloge os på livet. I Herreholdet letter vi på hatten for dem vi møder i verden. For det gør rigtige herrer nemlig.” 

– Herreholdet

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.