Så der VIDEOPREMIERE på ”Træmand”

"Lockdown kan ikke holde Rovdrift nede på de levende energier "

Fotograf: Brian Selander

Vi har her på siden tidligere udtalt os i ganske begejstrede vendinger om ‘dark-bastard-støj-folk” foretagenet Rovdrift.

I vores LIVE omtale fra deres koncert på Bartof Station den 12.11.20 skrev vi blandt andet :

”Rovdrift består af fire musikalske personligheder, der hver især bidrager til en helhed, hvor spørgsmålet aldrig er om glasset er halvt fyldt eller halvt tomt. Rovdrift går nemlig all-in uanset om de både ærefuldt og ætsende fortolker Bent Fabricius Bjerre eller om de kaster ild på bålet i brandbare dark-folk-vise ballader – der ofte flirter med støj-rock og håndspillede mørkemands stemninger, der understreger og farver alvoren i det generelt stærke og til tider fabulerende og galoperende danske tekstunivers.”

Et af de mange minderige numre fra den aften er nummeret ”Træmand”. Det nummer er nu udsendt på video – som det femte i rækken af Corona live-sessions fra Rovdrift – og det fjerde der er optaget i guitarist David Hertz’s kolonihavehus, idet deres øvelokale er lukket pga lockdown.

Om selve konceptet udtaler bassist Thomas Borges :

”For at holde os selv til ilden, og fordi vi i den grad er et live band, er alle videoerne, og denne inklusiv, optaget live som man ville en koncert. Setuppet er temmelig spartansk, men det er et benspænd vi nyder.”

Og om selve sangen ”Træmand” sætter han disse ord på :

”Om sangen kan siges (selvom det normalt er noget jeg vil lade være op til lytteren at opleve) at det er en historie om en mand der tror han udvikler, men virkeligheden afvikler sig selv. En dino der står til at uddø.”

Rovdrift består udover de allerede nævnte af Carsten Bjørnlund i den vokale forgrund og Gustav Sandegård bag trommerne.

Og denne over seks minutter lange video er i den grad med til at understrege hvad det er Rovdrift på så særegen vis har at byde på. Når jeg ser og hører videoen føler jeg i den grad at den understreger nogle af de ord jeg skrev i min live omtale – så de gentages herved :

”Det syder, så man bare sidder og siger ”tak som byder”. Ikke mindst fordi at Carsten Bjørnlund i front har et udtryk og en indlevelse, som kun meget få på den danske musikscene kan måle sig med. Jeg kan umiddelbart kun komme i tanke om Simon Kvamm, Annisette og Povl Dissing, der reelt findes i samme boldgade og samme liga.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.