Så er der catchy hook og hyldest til livet og eventyrlysten

Se VIDEO premiere på ”To Be Alive” fra Mads Langelund lige her

Fotograf: PRESSEFOTO

25-årige Mads Langelund fra Tønder er en af de kreative og kunstneriske sjæle, der folder sit talent ud både som sanger, sangskriver, musikproducer og skuespiller. Hvad angår det sidste vil nogle måske have spottet ham på rollelisten i “Gud Taler Ud”, ”Frygtelig Lykkelig” og senest ”Erna i krig”.

På musikscenen udgav han sin første single ”Fool’s paradise” i starten af 2018 – og siden er den streamet næsten 800.000 gange på Spotify. Den blev samme år fulgt op af singlen ”Marco Polo”, inden han i 2019 udgav en dansksproget EP med fire numre pakket ind i tidstypiske velproducerede pop toner. Talentet var åbenlyst – men også uforløst – og stadig uden den helt afgørende personlighed i udtrykket. Og så var der det med sproget? Hvad ville han – og konkluderede selv  :

“My home is in writing english songs. Music is a journey”

Den rejste fortsatte han så på smukkeste vis, da han i slutningen af 2019 vendte tilbage på engelsk, med det utroligt flotte og iørefaldende julenummer ”Coming Home”, der rummede kvaliteter, der bestemt ikke blev belønnet efter fortjeneste af DR, som blot har kvitteret med 8 afspilninger på sine kanaler.

Det er dog dobbelt så mange som hans seneste 2021 single ”Howling for You” – der ellers har alt hvad man forventer en ægte pop ’banger’ skal indeholde. Et af den slags numre, som velsagtens kunne være blevet et verdensomspændende hit om det f.eks. havde været med Maroon 5 som afsender.

Det var det så ikke – og Mads Langelund er ikke tilknyttet et stort pladeselskab – og så lander man altså typisk med blot 4 afspilninger på hele Danmarks Radio. Public Service … We’re howling for you !!    

But that’s life -og det vigtigste er trods alt at være i live, og lære af det, og helst blive ved med at være eventyrlysten. Og det er netop hvad den nye – og sandelig ligeså melodiske single – ”To Be Alive” handler om. En klassisk melodisk pop sang – med et eksplosivt omkvæd – og nogle varme akustiske elementer fra guitar, klaver og trommer, der gør det hele varmt, vedkommende og en særdeles livsbekræftende kost for øregangen.

Der er herfra ingen tvivl om at der begynder sig at tegne et billede af en pop-artist, som udover godt håndværk i sangskrivning og produktion, begynder at finde sit eget udtryk på en ellers ganske ofte noget ensrettet og forudsigelig popscene.

Men når et pop-korn af denne karat kommer forbi øregangen, så er det i hvert fald her på redaktionen so good to be alive!

HØR DEN HER …. for bortset fra hos Madsen på P5 eller hos Andrew Jensen i ‘P4 Play’ bliver det næppe i DR at du får den hørt. Sangen er ude på alle streaming tjenester fra den 23.04.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.