Så er der dømt totalt musikudslip over KBH

”VILDT! - Copenhagen Jazz Festival præsenterer mere end 1300 koncerter”  

Fotograf: Brian Selander

Københavns mest mangfoldige musikbegivenhed er tilbage for fuld, international udblæsning – med mere end 1300 koncerter, fordelt på 130 arrangører i hele hovedstaden, og omegn. Den 43. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted fra i dag den 24. juni og frem til 10. juli.

At udvælge og fravælge er en disciplin i sig selv, og en ting er sikkert… du kommer til at glippe noget, men til gengæld er der også gode chancer for at du griber endnu mere – hvis du vil, og har tid. Det fulde program kan du finde via  www.jazz.dk/koncerter eller du kan downloade appen:  www.jazz.dk/app.

At tænke sig at man kan opleve alt fra Melody Gardot i DR Koncerthuset til Copenhagen Blues Band ved ankeret i Nyhavn, via Jeff Beck feat. Johnny Depp i Amager Bio, Vanishing TwinLoppen, Melissa Inya i KLEIN – Karen Mindes Kulturhus og Jomi & Frihedskæmperne til Jazz By The Sea. Ja, man kunne blive ved. For kvaliteten i udvalget af koncerter er simpelthen himmelhøjt uanset om du går efter hovednavne, etablerede artister (ofte i unikke sammenhænge) eller vækstlaget. Alt er flot repræsenteret.

Skulle vi alligevel herfra kaste vores kærlighed og kvalitetsstempel over dele af programmet så kommer vi ikke udenom af være ganske imponeret over sammensætningen af programmet hos særligt Bartof Station på Frederiksberg, og hos Roots & Jazz på Balders Plads.

Bartof Station, der ligger lige ved Frederiksberg Metro Station, præsenterer hele 26 koncerter de næste 14 dage. Stedet var ellers et af de private spillesteder, der var virkelig nede og vende økonomisk, som følge af konsekvenserne fra nedlukninger og restriktioner i 20/21, men med vilje, stædighed og en masse gode støttende venner omkring sig kommer man langt, og det er derved alligevel lykkedes at fortsætte for indehaveren Charlotte Bertelsen.  

Derfor er det ekstra glædeligt at de tilbage i storform med et bredt orienteret program, hvor der er gjort plads til både gode gamle kendinge som Social Club feat, Naja Rosa, Feridah Rose og Jan Harbeck Live Jive Jungle, og mere uprøvede navne i et jazzfestival program som Liga Latina og David Miilmann Group. Sidstnævnte er helt velfortjent nomineret ved årets DMA Blues og bør tjekkes af alle med hang til guitarlyd a la Derek Trucks, Allman Brothers etc.

Samtidig er der også kommet et internationalt strøg på programmet når Nikolaj Hess samler sin ekstraordinære New York Kvartet med blandt andre bassisten Tony Scheer (Bill frisell, Norah Jones, Ana Egge, Aske Jacoby m.fl.).  

Igennem mange år har koncerterne til Roots & Jazz på Balders Plads været regulære tilløbsstykker. Tidligere har det været gratis – i år koster det et beskedent beløb at få adgang. Til gengæld kører de også med noget der dufter af fuld plade. med masser af både velkendte og sikre kort, og så nogle nye navne, der bare emmer af ’de skal da tjekkes ud’ status.    

 Som navnet antyder tilbydes en bred musikprofil, hvor der er plads til både blues, New Orleans-funk, world, folk, soul med mere. Således er der en del lighedspunkter med Tønder Festival, og derfor er det ganske naturligt at lige netop den festival er medarrangør af et par af dagene mellem den 1.- 10 juli, hvor koncerterne her afvikles.

”Samarbejdet med Tønder Festival er vigtigt for os. På Tønder Festival oplever man en unik stemning, et nærvær og en særlig intimitet mellem kunstnere og publikum. Den atmosfære passer godt til det, vi står for. Genremæssigt er vi på bølgelængde, og det samme er vi med ønsket om at præsentere internationale og danske roots-navne af bedste kvalitet” siger Tue Lund-Christensen, festivalleder, Roots & Jazz på Balders Plads.

De seks koncerter, der afvikles den 4. og 5. juli under titlen ”Tønder Festival Friendly Takeover” på Balders Plads er med Baby Did A Bad Thing (DK), Dylan LeBlanc (US), Irish Mythen (IRL), Ida Gard (DK), Will Pound & Eddy Jay, og William Crighton.

Men trods alt respekt til disse dage, vil det som nævnt være en god ide at tjekke resten af programmet ud på https://roots-jazz.dk./

For navne som ISAIAH SHARKEY (US), LIV WARFIELD (US), Tolyqyn (D) og ROOSEVELT COLLIERUS (US) støder du ikke på hver dag på disse kanter. Alle der er til  funky blues-roots baseret pedal-steel guitar serveret på 1’st class bør f.eks. få set Roosevelt Colier. Så er det sagt.  

Han spiller også med i Bokanté – et “World Music All-Star Band” skabt af Snarky Puppy-grundlæggeren Michael League, som også producerede Colliers debut album”Exit 16” , der udkom i 2018, og netop har fået sig en EP opfølger (digitalt) i form af ”Exit16:. Revisited”.

Når det er sagt er der så meget andet at gå efter for det nysgerrige musiksind – f.eks. Marathon Monks, Katrine Schmidt, Lars DK, Klumben & Raske Penge, The Kutimangoes, Ida Nielsen . Der er mildt sagt noget for alle i et program, der jo næsten bærer en hel festival i sig selv.  

Apropos Ida Nielsen, der jo tidligere var bassist hos Prince, så deler hun der noget historie med Liv Warfield, der i fem år var en fast del af Prince’s New Power Generation. I 2017 var hun også en del af bandet Roadcase Royale, der desuden bestod af Nancy Wilson og andre tidligere medlemmer af Heart. At hun så oven i har lavet lavet nogle mere end solide, funky og sjælfulde R&B album gør da ikke interessen for at tjekke dette navn ud, der dufter af et regulært festival scoop.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.