Sangerinden MALMØ synger om tabubelagt emne på ny single

”En mur af tavshed er blevet til musik - og en stærk video”

Fotograf: PRESSEFOTO

Maria Malmø skabte allerede med debutalbummet ”We Come From The Stars” – under bandnavnet MALMØ – international opmærksomhed med et dramaturgisk og stærkt billedskabende soundtrack til nogle af de udfordringer mennesker og natur nu engang står overfor i disse år, set med sangskriverens øjne.

Nu er hun i gang med et EP projekt  – ”The Inevitable End” – som omhandler verdens problemer omkring bæredygtighed og miljø – en slags forudsigelse i fire dele, som alle beskriver hvordan verden  kollapser, hvis vi ikke ændrer vores levevis i de kommende år. 

I den forbindelse har hun i fredags udsendt den anden single ”Bleed Me Dry” fra den kommende EP. Sangen rummer en meget personlig vinkel på, da nummeret også handler om ufrivillig abort, som stadig er et tabu i Danmark, selvom omkring hver 3 graviditet ender med en abort. Maria var selv ude for det sidste år og skrev sangen på bagkant af den oplevelse og den mur af tavshed hun mødte i den forbindelse.

I pressematerialet forklarer hun om tankerne bag singlen og den kommende EP således –

“Der er gift og tilsætningsstoffer i vores fødevarer, vi har søvnproblemer, vi indånder forurenet luft, og mange af vores børn dør, mens de stadig ligger i vores maver. Hvorfor? Tænk hvis alle kvinder bliver ude af stand til at bære sunde og raske børn, så den næste generation aldrig bliver født”

“Vi forguder allerede nu det perfekte ydre. Det overfladiske hersker over substansen. Så når fostrene ødelægges indeni os, så bliver vi stille. Vi skammer os over ikke at kunne være perfekte kvinder med en perfekt reproduktion. Men den ydre perfektion skjuler det kaos vi gemmer på indersiden. Udryddelsen truer os – den nærmer sig – den uundgåelige ende – The Inevitable End” .

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.