Saxons forsanger Biff Byford udgiver album sammen med hans søn Seb Byford

”Heavy Waters debutalbum er en 'open minded' rock and roll rejse fra en lockdown tid”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Det britiske hardrock band SAXON med Biff Byford som frontmand, pladedebuterede helt tilbage i 1979, og har siden holdt gryden i kog overfor en stort og loyalt publikum, der anerkender dem for at være en væsentlig del af den britiske metalbølge fra 70’erne. Siden er det blevet til mere end 25 studiealbum, og en håndfuld liveudgivelser.

I starten af 2021 udsendte de endnu et studiealbum – ”Inspirations” – denne gang et album udelukkende med covernumre, som en hyldest til nogle af de bands og artister, der havde inspireret Byford & Co. Det er det blevet et ganske gedigent rockalbum ud af med respektfulde fortolkninger af The Rolling Stones, The Beatles, Jimi Hendrix, Motörhead, AC/DC, Black Sabbath, Deep Purple, Thin Lizzy, Led Zeppelin’ og Toto.

Saxon er således ”steel going strong” men Biff Byford har – som så mange andre i en lockdown tid – haft en del tid i overskud – og det er blevet brugt ganske fornuftigt på et nyt musikprojekt med hans søn Seb Byford. Det fælles projekt kalder de HEAVY WATER.

Pressefoto

Seb Byford er normalt sanger og guitarist i Manchester bandet NAKED SIX, der sidste år debuterede med albummet ”Lost art of Conversation” – og som præsenterer sig selv som et alternativt rock/grunge/schiozoid/blues band med punk attitude.

Og resultatet af de to generationers musikalske møde kunne fredag den 23.07 høres i form af albummet ”Red Brick City”, der er ude på LP/CD/Kassette og digitalt.

Et album, der er dejligt varieret i sit råt rockende udtryk, og som rummer både de markante og kontante holdninger og lysten til festen. De to generation forenes i et lydbillede, der mest af alt er moderne old-school, og som måske bedst kan beskrives som en fusion af Soundgarden , Led Zeppelin og en ordentligt omgang friskfanget Byford energi! Det fornemmes således hele vejen igennem at der må have været god kemi og masser af benzin på tanken i samarbejdet mellem far og søn.

Anbefales som et PLAY IT LOUD album.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.