Seks video fornøjelser fra det store udland

”Alder er stadig ingen hindring for at være musikalsk relevant”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den efterhånden 71-årige amerikanske singer/songwriter Jackson Browne, der aldrig har været bange for at bruge sit musikalske virke aktivistisk, udkom fredag med singlen ‘Downhill From Everywhere’ – det andet singleudspil fra et nyt studiealbum, der vil udkomme til oktober.

De to numre vil være inkluderet på den vinyl single, der udkommer den 15.05 Numre der i grad viser at Jackson Browne en artist, der stadig har masser at byde ind med.

Det havde han også til projektet – Let The Rhythm Lead (Haiti Song Summit Vol. 1) med Artist for Peace and Justice, hvor et par besøg på øen tilbage i 2016 nu har resulteret i et album, der udkom i starten af året, og er en all-star benifit udgivelse til Haiti.


Kulturer krydses og fantastisk livsklog- og fælleskabende musik opstår når Jackson Browne, sammen med f.eks. Jonathan Wilson, Habib Koité og Paul Rodriquez folder sig ud. Et af årets helt store positive overraskelser.


Overraskende for mange var det også at The Rolling Stones pludselig – og endelig vil mange fans nok mene – udsendte en ny single ””Living In a Ghost Town”. Et fint livstegn – især hvis man holdt at lyden af bandet fra omkring ”Undercover” (1983) tiden.


I samme boldgade som The Rolling Stones finder man bandet True Lies fra Malmø, der i starten af året på Bartof Station på Frederiksberg gav en af den slags koncerter, der gav genlyd et godt stykke efter, selv i en tid hvor man kunne vælge og vrage på alle hylder! Regulær no nonsense rock og rull . De har netop udsendt en video til deres seneste singleudspil “The Strain” hentet fra sidste års velmodtagne ”Hoarse” album. 


På den svenske musikscene bør man også holde ører og øjne skarpe på Mäbe – hvis man er til stemningsfuld industrial-rock a la Thaström. Tre album har han udgivet siden 2010, og især med de seneste ”Mot tingenstand och överallt” (2014)  og EP’en ”När rösten i radion sa hans namn” (2018) har han bevist, at han har fundet et stærkt udtryk, der virkelig gør indtryk.

Han har netop udsendt hans anden single i år ”Skimrande, glittrande” – der i alt sin mørke tone, har et nærmest klassisk piano tema kørende oveni. Dragende og smukt. Den single har endnu ingen billedside, men det har hans single fra marts ”Änglamakaren” – og det er bestemt også et nummer, der tåler at komme i omdrejninger.


Der er sandelig også sneget sig en svensker med på den ganske vellykkede version af Foo Fighters klassikeren ”Times Like These” – der er lavet som en del af BBC Radio 1 ”Stay Home” kampagne.

Live Lounge Allstars består mest af kunstnere, der er en del yngre end ophavsmændene , der selv medvirker – men det forhindrer dem nu ikke i at leverer godt over hele linjen uanset om de hedder 5 Seconds of Summer – AJ Tracey – Anne-Marie – Bastille – Biffy Clyro – Celeste – Chris Martin of Coldplay – Dermot Kennedy – Dua Lipa – Ellie Goulding – Grace Carter – Hailee Steinfeld – Jess Glynne – Mabel -Paloma Faith – Rag’n’Bone Man – Rita Ora – Royal Blood – Sam Fender – Sean Paul – YUNGBLOD – og de nordiske bidrag fra norske Sigrid, og svenske Zara Larsson

Der også All-Star møde hos veteranen og Texas legende Ray Wylie Hubbard, der netop har udsendt singlen ”Bad Trick” fra hans gæsterigholdige kommende album ”Big Machine”, der udkommer 10.07.20. På denne single er det Ringo Starr (Beatles) , Don Was, Joe Walsh (Eagles)  og Chris Robinson (Black Crowes) der spiller sig ud, så man bare frydes over at dårlige tricks, også kan give et godt resultat.

Der er tidligere i år udgivet et fint tribute album – ”The Messenger” – med fine bidrag fra f.eks. James McMurtry, The Band of Heathens, Tim Easton, Rodney Crowell, Jon Dee Grahmam m.fl. Anbefales.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.