’Set i bakspejlet’ – premiere udgave

”Godt nyt fra - Anna Falch, John Blek, The Victim, SUNDAYS m.fl.”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den aktuelle størrelse af vores redaktion hos Side 33 desværre langt fra stor nok til at kunne komme rundt i alt den interessante information vi løbende modtager til vores indbakke om nye udgivelser, nye singler, nye koncerter etc.

At ting ikke omtales eller anmeldes, er dog ikke nødvendigvis et tegn på at vi ikke finder det relevant eller anbefalelsesværdigt . Det er alene baseret på redaktionelle valg, der skal sikre at vi med den tid til har til rådighed stadig lever op til at være en musikalsk bredside til os alle. Det betyder masser af fravalg, og det betyder at noget undervejs drukner, overses, overhøres.

Det prøver vi at råde bod på ved fremover hver søndag her på websiden, at bringe en ny artikel serie – ”Set i bakspejlet”, hvor vi kigger i bagspejlet og prøver at samle op på noget af det vi ikke har nået at omtale, og som vi stadig finder har væsentlig formidlende relevans eller bare er godt at vide som nysgerrig musikelsker.

Set i bakspejlet mener vi, da blandt andet, at det er godt at vide, at endnu en Falch er fløjet ind på den danske musikscene. Anna Falch – datter af Michael Falch og storesøster til Mathilde Falch – har efter mange års tilløb netop digitalt udsendt sin debut EP ”As Good as My Word”, hvor hun springer ud som en nærværende og atmosfærisk singer/songwriter med et intimt og håndspillet udtryk, hvor hovedingredienserne er vokal, klaver, strygere og hjemmelavede instrumenter.

En anden, der gør sig i singer/songwriter genren er irske John Blek – der netop har udgivet hans femte album i eget navn ”The Embers”. Et album, der på 34 rolige minutter fordelt på 9 numre, i den grad videreformidler en ærlig og dejlig menneskelig akustisk folk lyd – som den har været kendt i forskellige variationer lige fra Donovan, Townes Van Zandt og til navne som Passenger, Josh Ritter, og Mick Flannery – som i øvrigt medvirker på nedenstående singleudspil fra albummet. John Blek skriver forfinet og passioneret – men også på en dejlig genkendelig facon, og så har han en af de stemmer, der bare går ind under huden og tekster, der kan røre hvis man lukker op.

Lidt af det samme er gældende for vores hjemlige The Victim – aka Kenneth Nefling – der netop har udsendt tredje single ”Closure” fra den EP  “When Everything Is Over (part one)”, der udkommer på næste fredag den 28.02.20 .  En single – der ligesom de to forrige – i den grad viser en kunstner, der har både har den gode fornemmelse for folk – men så sandelig også har sans for den gode melodi og et regulært pop-øre.

Pop-øret er også godt hos Esben Kronborg, der sidste år udsendte sit første album (digitalt) med dansksprogede sange. Det var blandt andet under kyndig sparring med Lars Skjærbæk, og det sikrede et så slidstærkt resultat, at det burde stå med det store bogstaver på lystavlen for alle dem, der i forvejen nyder af fylde øregangen med dansksproget pop/rock a la Michael Falch og Rasmus Walter. Et fremragende album, som er fulgt op med at et par af numrene fra albummet er udgivet i LIVE-Session optagelser med hans aktuelle liveband, som video singler.

I en noget anden retning på den hjemlige musikscene finder man det danske rockband Kúlu, som sidste år udsendte en ganske lovende debut EP – fuld af dragende, højspændt og dramatisk rock med kunstneriske ambitioner. Ambitioner der blandt andet løftes af sangskriver Daniel Buchwald (også kendt fra Deerborn) og trommeslager Asger Teschau (fra Kashmir). Daniel Buchwald har skrevet “I’m Right Here” som en hyldest til hans kone Katinka Bjerregaard – og vi tænker ikke hun kan være decideret utilfreds med resultatet.

At talentmassen generelt er stor på den danske musikscene pt. er åbenlyst, ligesom det er det at lydbilledet indenfor f.eks. den melodiske pop-rock kan males i utroligt mange forskellige nuancer. Tjek hvis den nye dobbelt single fra SUNDAYS – ”Colourblind” / ”High or Low” – og fortæl mig så hvorfor jeg skulle rejse til UK eller andre lande for at høre kunstnere på højt internationalt niveau. De vrimler op her i det danske. Nummeret ‘Colourblind‘ er produceret af Per Chr. Frost (Gnags), og er startskuddet til en række udgivelser, hvor bandet vil prøve en række forskellige samarbejder af. Lige nu arbejdes der på næste single sammen med før omtalte Asger Techau.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.