Side 33 ønsker en glædelig jul

"Plejer er død - men musikken lever"

Fotograf: Maria Fremming

Sikke et år. Flosklen om at ‘plejer er død’ har fået nye næring – og ingen er vel gået ram forbi – og slet ikke musikbranchen. Men der anes lys forude – og musikken spiller stadig. og som Poul Krebs udtrykker det i det aktuelle “Walk and Talk” interview –

”Jeg tror altid på lysere tider. Alt skal nok ikke være som det var gør, det tror jeg er meningen, men til sommer tror jeg på at vi igen kan være mange sammen, og ellers har vi jo været i branchen været omstillingsparate før det ord blev opfundet!”

2020 har budt på utroligt mange nye udgivelser – og her på vores lille redaktion har vi ingenlunde kunne følge med i de mange anmodninger om anmeldelser vi har modtaget. Alle med tak – men med mangel på tid. Især en sand efterårsstorm – der inkluderede mange af de album, der blev udskudt fra foråret – gjorde at ørene næsten faldt af.

Heldigvis den slags belastning, der ikke føles tung når niveauet generelt er så høj, som det har været i 2020. Vi er her hos SIDE 33 ganske imponeret over kvaliteten af den danske musik, der er udkommet, og når vi her imellem jul og nytår skal pege på det vi syntes har været det absolut bedste og uforglemmelige bliver det et næsten umuligt valg – der i princippet kunne have så mange andre udfald.

Alle disse kåringer er jo trods alt øjebliksbilleder og subjektive udsagn. Det må vi aldrig glemme. Så lad os allerede nu slå fast – at årets største vinder – er selve den danske musikbranche, der trods drøje arbejds- og lønvilkår, alligevel over en bred kam måned efter måned sætter sving i begejstringsbarometeret til glæde for utroligt mange – og primært på baggrund af ren viljestyrke og skabertrang. For desværre er det kun utroligt få procent af de udøvende musikere der kan gøre musik til sin levevej her til lands. Blandt andet fordi vores brede formidling er så mangelfuld, og de store mediers fokusering på udelukkende de sikre kort åbenbart er uangribelig.

Efterslæbet af 2020 udgivelser når vi ikke at få bugt med – for 2021 udgivelserne er begyndt at tikke ind – men jeg kan love at vi inden årsskiftet når at give en HIGH FIVE af anmeldelser i form af ganske anbefalelsesværdige udspil fra så vidt forskellige artister som JB & The Hüggeli, Baby Did A Bad Thing, Fugleflugten, L.T. Valentin – og naturligvis den sidste mand, der forlader cirkusset – Jesper Binzer.

Men nu og her er det Lille juleaften – og når nu intet er som det plejer, så lad os nyde et six-pack af udmærkede eksempler på at klassiske julesange nogle gange blomstrer i nye klæder. Vi lader musikker tage ordet – og overlader derfor resten til Trinelise Væring og Fredrik Lundin, Little Stevens Blues School, Trower Priest Brown, Twinnie, Eric Clapton, og Keb’ Mo.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.