SIDE 33’s guide til ny original julemusik – vol. 6

"Mama Miriam – så bliver julen da ikke mere varm og sjælfuld"

Fotograf: Frank Nielsen

Hvis du holder af LIVE musik og interesserer dig for jazz, blues, soul eller gospel, så ved du forhåbentligt allerede hvem Miriam Mandipira er.

Hun er født og opvokset i Zimbabwe, men har siden 2007 været bosat i Danmark. Årene i Danmark er blevet brugt til at markere sig som en af de største og mest sjælfulde stemmer du kan opleve på en dansk musikscene.

Hun har kort sagt den slags naturlige udstråling, der vokalt forstærket bare spreder glæde, tårer, åben mund og polypper, og gåsehud.

Foto: Frank Nielsen

Hun har sunget med DR’s Bigband mange gange, og folder sig ellers ud i eget navn – gerne sammen med sit band The Soul Family – og i diverse andre orkestre f.eks. Tivoli Big Band, Blue Belles of Joy og A Very Big Band.  

Hun er også en del af bandet The Healers, der stod bag blueslegenden Troels Jensen indtil hans død i 2020  – hvorefter de valgte at videreføre bandet helt i hans ånd.  Selv uden mesteren selv lidt af et blåstemplet stjernehold med Miriam Mandipira i front sammen med Knut Henriksen, Michael Lee Rasmussen, Tobias Leonardo Pedersen, Anders Gaardmand, Ole Himmelstrup Nis Toxværd, Lea Thorlan og Pia Trøjgaard.  

Miriam Mandipira nåede også sammen med Troels Jensen at indspille duo albummet “Careless Love” (2017), En lille nyklassiker inden for den mere traditionelle blues fortolkning.

Nu har hun sammen med sit band The Soul Family, der også består af stærke erfarne musikalske kræfter i form af Søren Skov: keyboards, Martin Stender: guitar, Thomas Fog: bas og Sten “Larm” Rasmussen: trommer – udsendt “Peace on Earth (Christmas is Here)”. En af den slags julesingler, der både varmer og giver håb i musikhjerte og sind.

Sjælfuld, groovy, melodisk og hjertelig synger den julen ind i en top lækker produktion, der bare kalder på at volumeknappen til anlægget lige bliver masseret i oppegående retning. Og når det nu er varmet op, så tjek da også lige deres digitale EP “One” fra 2019. Har du ikke hørt den før, så er det som at vinde mandelgaven!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.