SIDE 33’s Julekalender – Låge 1

"Dagens artist - Rebekka Thornbech - klar til nye musikalske projekter"

Fotograf: Mads Kornum

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller bidraget til begejstring for musikhjertet . For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Rebekka Thornbech, der med sit tredje album ”A Year In A Life” virkelig fik bevist, at hun er en roots- og country sangerinde og sangerskriver med internationalt potentiale. Vi anmeldte hendes album under overskriften ”Velkommen til toppen af country toppen” og kvitterede med 4½ skiver (ud af 6).

Live har man kunne opleve hendes sange i forskellige konstellationer – fra at være omgivet af band i stort format med pedal-steel, banjo, el-guitar, og til den mere akustisk baserede kvartet – og så helt solo. Og altid har man mødt en varm og åbenhjertelig artist, der i den grad brænder for sin musik, selv når hun som til hendes release koncert måtte sidde ned med en “Don Joy” skinne på benet på grund af en brækket knæ.

Foto: Brian Selander

En markant og vedholdende artist, som med tre album efterhånden har bidt sig fast på den danske musikscene, men som også har sangene til at komme lange bredere og længere ud end hidtil. Vi stillede hende vores tre julekalenderspørgsmål – om året der gik, det der kommer og så et om julens musik.

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?

“Jeg udgav mit tredje album ‘A year in a life’ d. 18. januar 2019 og det var en kæmpe forløsning. Jeg havde arbejdet benhårdt hele 2018 med udgivelse af EP’erne/albummet og det var en helt fantastisk følelse at stå med slutresultatet i hænderne og kunne præsentere det for hele til verden.

Jeg har spillet en masse koncerter rundt om i landet hele året og det har været godt endelig at kunne komme ud og møde lytterne og publikum efter et år i studiet. Især vores koncerter på Skagen Festival og Godtfolk Festival på Fanø har været virkelig skønne oplevelser . Det er fantastisk at komme ud til steder i landet jeg ikke normalt kommer og få lov til at spille min musik og opleve folk, der er så passionerede omkring den slags musik jeg laver.

Samtidig har det også været et år, hvor jeg har haft brug for at trække vejret. Det krævede meget af mig at få ‘A year in a life’ i hus og jeg pressede mig selv til det yderste (og brækkede også mit knæ to gange i samme omgang) – derfor har jeg virkelig haft brug for pusterum og plads til at finde ud af hvad jeg skal nu rent musikalsk”

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?

“Jeg glæder mig til at komme i gang med nye musikalske projekter. Jeg ved ikke helt hvordan det kommer til at forme sig endnu, men i kan godt forvente ny musik fra mig i 2020. – Dog måske lidt noget andet end de seneste to albums. Jeg har brugt 2019 på at mærke efter i mig selv og jeg er klar til at udfordre min musik og tænke nyt, så må vi se hvor det bærer hen. Jeg har i hvert fald utrolig meget lyst til at skrive igen og til at udforske nye musikalske veje. 3.

SIDE 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

“Jeg er vild med Sufjan Stevens julealbum ‘Songs for Christmas’, hvor han både nyfortolker gamle klassikere, men også levere egne julesange – især sangen ‘We’re goin’ to the country’ eller ‘That was the worst christmas ever’ – de er smurt godt ind i lækker folk-jule-stemning og hans melodier er skønne.

Ellers vil jeg da være så fræk at anbefale min egen julesang fra ‘A year in a life’ – ‘All the roads lead back’. Jeg elsker jul, men havde aldrig tænkt, at jeg selv skulle skrive en julesang, men med ‘A year in a life’-projektet var det pludselig en perfekt udfordring. Det blev en sang om at finde hjem, finde ro og at huske på hinanden og de der har det svært i julen; de der er ensomme, de der har mistet og dem der ikke kan være hos dem de elsker”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.