SIDE 33’s WEBSIDE HAR KUN FÅ opdateringer fra 29.09 – 06.10.

"Vi præsenterer her 7 nyere anbefalelsesværdige videoer til aktiv brug i ventetiden"

Fotograf: Maria Fremming

Jørgen Klubien har mange kunstneriske talenter . I år har han åbnet pop-up butik i Smøgen i Tivoli KBH – hvor han sidder og klipper personlige silhuetter. Samtidig har han stadig sit job hos Disney – og så er han stadig musikalsk aktiv. Han har netop udgivet en dobbelt single – “It Hurts” & “Jeg må ha’ dig” – og har selv illustreret den hyggelige video til “It Hurts”

Rigmor – træder smukt ind på den vej som Katinka har banet for en nyere generation af kunstnere, der lægger ekstra fokus på poesiens udfoldelsesmuligheder indenfor musikken. Konkret en idé om at sætte musik til tekster af Michael Strunge blev startskuddet til bandet Rigmors vision om at give ordene vinger. En drøm om at kunne figurere som talerør for en generation, der er blevet tabt på gulvet, får jorden til at brænde under fødderne og musikken til at stikke af. Hør første single her –

Danske Port Vincent er lyden af et musikalsk møde mellem det klige nord og de varme amerikanske sydstater. De har med med videoen til singlen ”Do You Read Me” sat barrieren højt. Optaget på mange af de samme locations i Louisiana, som i den første sæson af den populære TV-serie True Detective. Port Vincents musik er meget filmisk – og serien har på mange måder inspireret dem til deres musikalske univers. Den visuelle side har derfor fået en vigtig plads gennem hele produktionen.  

Indian Cane har udgivet til nummeret “Be A Man”. Det var et af de omtalte numre i vores anmeldelse her på siden af deres debutalbum. Vi skrev blandt andet : “De lyder og spiller, som en legende helhed, men de sætter hver og én markante spor undervejs.  Rytmesektionen har endog mange esser i ærmet undervejs. Ikke mindst som klare vejvisere i nærgående numre som ”Be a Man”, ”Fighter” og ”Is This the Way Out” – der ikke kan sige sig fri for at få én til at tænke på Black Keys og ikke mindst Kira & The Kindred Spirits undervejs – uden at der dog på noget tidspunkt er behov for at få musikpolitiet inddraget. Det er mere med tanke på sangenes dikterende drive og energi – og ikke mindst målt på effektfuldheden, at de fortjener og uden forbehold tåler sammenligningen.” 

Bo Evers har efterhånden fundet sin helt egen formel på dansk gypsy folk – og hans nye single “Balladen om Staden” ryger lige ind i rækken af helt uimodståelige ørehængere med glimt i øjet.

Pinemoon “Miracle” – er den anden single med melankolsk og drømmende indie-rock fra ny dansk duo bestående af Christoffer Schultz (vokal, guitar) og Steven Stern Stewart (bas og vokal) – og begynder at tegne et billede af et band, der rent faktisk kan gøre drømme til virkelighed. Debutalbum udkommer i efteråret.

Sommeren er forbi nu – og dog – for ifølge det nye danske indie-rock-pop orkester Little Winter – så kan man godt argumentere for at “Summer never ends”. Nyd den evige duft af sommer mens du ser video til singlen, der er hentet fra debut EP’en, der udkom i sommers.

Sangerinden i Hvem er Alf? hedder Laura Lundfold rsan

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.