Signe Svendsen udsender anderledes opsamlings EP

”Gammelt ’guld’ er genbesøgt – og nye historier og drømme opstår”

Fotograf: Brian Selander

46-årige Signe Svendsen har efterhånden over fire album i perioden 2010- 2020 dokumenteret at hun er et af vort lille lands absolut mest interessante, relevante og nærværende singer/songwritere. Hun skriver fra et hjerte – der ikke nødvendigvis rimer på smerte – men mere på drivkraft, drømme og dagligdag, og noget af alt det der opstår derimellem.

Hendes glimrende 2020 album ”Det forlyder” udkom et par måneder før hele ’corona bølgen’ ramte for alvor, og har derfor slet ikke fået opmærksomhed efter fortjeneste.  Ligesom hendes bagkatalog rummer ”Det forlyder” dog lutter sange af langtidsholdbar kvalitet, så det er bestemt ikke for sent at enten opdage eller genbesøge dette album – herved anbefalet.  

Signe Svenden nåede dog kort at turnere med sangene fra det nye album – blandt andet med sin fantastiske trio bestående af Palle Hjort og Lars Skjærbæk. Her blev sangene trukket ind i et mere filmisk og drømmende univers, og efter endt turné, besluttede Signe Svendsen sig for at denne lyd skulle bæres igennem på næste udgivelse.

Det er i første omgang blevet til fire numre til en anderledes opsamlings-EP – ”Genbesøgt”, der udkommer digitalt den 13.08. via hendes eget selskab Lydia Gramophone.

”Frosten slipper” og ”Langsom musik” fra ”Det forlyder” er to af de sange der er genbesøgt, ligesom titelnummeret fra hendes forrige album ”Rift” er det, og endelig ”Hjemløse hjerter” fra 2013 albummet ”Kun de faldne rejser sig igen”.  

De har fået en favnende fælles ramme, hvor Palle Hjorths drømmende synths og dæmpede klaver, blander sig med akustisk guitar og soundscape-udflugter på elguitaren fra Lars Skjærbæks hånd. Det velproducerede og luftige lydbilledet giver plads til at teksterne står tydeligt frem, og så er der tilført flere lag af kor, der klinger af både roots, pop og skæve vinkler på en gang.

Det forlyder fra Signe Svendsen selv, at lyden af den her EP peger fremad mod et kommende album, der er planlagt at skulle udkomme i starten af 2022. Lad os bare være åbne og ærlige her fra SIDE 33 – og indrømme at det så allerede er et album vi ser frem imod med forhåbningsfulde forventninger.  

To singler fra ”Genbesøgt” er allerede ude – ”Rift” og ”Hjemløse hjerter”. Den sidste er ikke ’bare’ genindspillet, den har også fået nye ord med om bord. Et digt af forfatteren Tine Høeg – med indhold, der virker som et smukt og blødt lysindfald til en sang om fortabte sjæle . Tine Høeg læser selv digtet op, så det gør en forskel, eller som Signe Svendsen udtrykker det:

”Et digt, der rykker min oprindelige tekst meget tættere på ..ja, hjertet”

Tine Høeg’s seneste udgivelse ”Tour De Chambre” opsættes på Det Kongelig Teater i kommende sæson, alt imens Signe Svendsen i slipstrømmen på ”Genbesøgt” til efteråret tager på først solotur og siden på tour med fuldt band.

BILLET-LINK: gig.to/signe-2021

SOLOTOUR

02.09 BAKKEHUSET, IKAST

03.09 SLOTFELTLADEN, TØNDER

04.09 GENERATOR, RINGKØBING

09.09 MASKINHALLEN, FREDERIKSHAVN

10.09 SPILLESTEDET THY, THISTED

12.09 PALETTEN, VIBORG

23.09 NØRREGADE 18B, HARBOØRE

24.09 ALFA KULTURHUS, AARS

25.09 STARS, VORDINGBORG

21.10 KULTURLOFT, EBELTOFT

22.10 DAGMAR BIO, SDR FELDING (UDSOLGT)

23.10 LYKKEBJERG, RUDS VEDBY

29.10 KULTURCAFE LUDVIG, SORØ

30.10 STUDIE 73, VEJEN

BANDTOUR

29.09 TOBAKKEN, ESBJERG

30.09 MUSIKHUSET RYTMISK SAL, ÅRHUS

01.10 MEJERIET, TARM

02.10 SKRÅEN, AALBORG

07.10 DEXTER, ODENSE

08.10 GAZZVÆRKET, AABENRAA

09.10 TOBAKSGAARDEN, ASSENS

14.10 AMAGER BIO, KØBENHAVN

15.10 KULTURVÆRFTET, HELSINGØR

16.10 TAASTRUP TEATER

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.