Simon Kvamm raser og renser ud i nyt band – HUGORM

”Spiller live på Roskilde Festival, og inden da i KBH og Århus”

Fotograf: PRESSEFOTO

Mens Nephew efter sidste års succesfulde tour er parkeret på ubestemt tid i den store kram-og kvammfyldte garage, hvor man jo også finder De Eneste To, Drengene fra Angora og en solokarriere, så er der blevet skabt et helt nyt band med navnet HUGORM.   

Ifølge Simon Kvamms nyhedsbrev et band der handler om at rase ud, rense ud og ikke mindst spasse ud. Noget han længe har haft lyst til og tiltagende brug for – og ja, hvem har egentlig ikke det?

HUGORM er både et band og en producer-trio, som er etableret i Klitmøller i Thy i 2017 og tæller Morten Gorm, Arni Bergman og Simon Kvamm i front.

Det startede med at Gorm sad på sit badeværelse med høretelefoner på og hev i sin guitar om natten, mens hans familie lå og sov. Som grafiker havde han ingen erfaring med at indspille og producere musik, men et inderligt behov for at ventilere og lade sin guitar brække sig ned i “Garageband” på computeren. En bunke agressive og legesyge instrumental skitser blev det efterhånden til. Arni, som har været lydmand for både DET og Nephew, bad mig lytte til dem, for han syntes det havde noget han gik og savnede – noget der smagte af 90’er rock og som gav ham lyst til at spille trommer igen, sådan som han havde gjort som ung i Reykjavik. Og da jeg dykkede ned i skitsebunken måtte jeg give ham ret. Jeg blev voldsomt inspireret til at rive rundt i det og komme af med både dystre, hengemte følelser af livslede og meningsløse maskingevær salver af ord. For mig var det en befrielse at synge på musik, startet af nogen andre end mig selv. Og at bruge humoren og aggressionen for at komme endnu tættere på noget sandt.” – skriver han i nyhedsbrevet.

Efter at have arbejdet på projektet i et par år, er de er den 24.01.20 klar med en debut-EP ”FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT”– og til efterfølgende at spille LIVE. I første omgang er tre koncerter offentliggjort. Den første i København hos KPH VOLUME den 20.03.20 og dagen efter i Hanstholm Hallen – og så er de tilføjet til Roskilde Festival.

Hvad kan man så forvente af det nye band? – ja HUGORM præsenterer sig selv med ordene: ”HUGORM er lyden af en knallert 45, der møder en kamel på stranden ved Vesterhavet: koldfronts keyboards, blæsende bastante beats, den rockede rastløshed og så naturligvis det maleriske melodiøse”.

Side 33 ser frem – der plejer at være ubetinget bid i det Simon Kvamm er med i.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.