Skagarack er klar til comeback … men er publikum?

”Amager Bio aflyser – men der er andre gode muligheder for at opleve længe ventet comeback”

Fotograf: PRESSEFOTO

Spørgsmålet er om Skagarack ikke har været væk længe nok til at bølgerne virkelig rejser sig når de så er tilbage. Der er næppe mange der ikke ved at ABBA netop har udgivet deres første materiale efter en pause på 40 år – og at et nyt album lander til november. Til gengæld kniber det nok mere med at have opfanget at Skagarack i løbet af 2020 og 2021 har udsendt hele fire singler, som opvarmning til deres første album i 28 år!

Skagarack var sammen med Pretty Maids ellers 80’ernes danske internationale ‘hot shot’ med deres melodiske hard-rock. Pretty Maids lige den tand mere Red, Hot and Heavy – og viste det sig – ihvertfald længere holdbare. Men Skagarack solgte mere end pænt dengang – og deres fire album, der kom i perioden 1986 – 1993 opnåede – et i dag næsten svimlende albumsalg for de fleste – i alt cirka 750.000 eksemplarer på verdensplan. LIVE turnerede de verden rundt – og var selvfølgelig også på Roskilde Festival, hvor de 1986 lukkede Orange Scene med et vældigt brag.

Foto. Henrik Hildebrandt

Hører man de tre første album i dag er der bag 80’er lyden masser af holdbar og tidløs melodisk rock, der sagtens kan tåle en tur i manegen igen. De nye singler bekræfter en melodisk tæft og nogle rockhjerter der banken, og det kunne principielt alle være numre fra ‘dengang’.  Sagt med andre ord – Skagarack lyder som sig selv – og sådan skal det lige præcis være.

Tre originalmedlemmer er stadig med ombord når du nu for første gang siden 2005 – hvor de havde en kort re-union uden nyt materiale – tager på en mindre comeback tour. Vigtigst af alt naturligvis forsanger  Torben Schmidt – samt guitarist Jan Petersen og Tommy Rasmusen på keys. De suppleres af Dennis Pedersen på trommer og Rasmus Lund Matthiesen på bas.

Dette nye slagkraftige hold har deres første comeback koncert på Hotel Fuglsøcenteret på lørdag den 11. September – og der er i skrivende stund stadig ledige billetter. I disse tider kan ikke meget overraske – men alligevel – et så stærkt og hæderkronet band, på så fed en venue, burde da have haft røde lamper for længst i en perfekt verden!

Ugen efter – den 17. september gæster de Pakhuset – Nørre Aaby Station, og den 1. oktober spiller de så årets eneste koncert på Sjælland, nemlig på Karosserifabrikken i Helsingør. Også her er der begge steder ledige billetter i skrivende stund.

Lad os da håbe at der – alt til trods – stadig er et stort loyal publikum, der er ”Hungry for a game” og vil tilslutte sig budskabet på en af de nye singler ”Be With You Forever”, mens de står klar foran scenen til i fællesskab at skråle med på gennembrudshittet ”I’m Alone”.

Udover disse tre koncerter spiller de også til Copenhagen Metal Cruise den 29-30 oktober, der foregår på OSLO BÅDEN og blandt andre også har BAEST og Thundermother (SE) med om bord. Skagarack skulle også have spillet i Amager Bio den 14. september – men den koncert er udsat til d 19 maj 22 – da der ganske enkelt ikke var solgt billetter nok til at det økonomisk var forsvarligt for spillestedet.

28 år eller mere også mange år at være væk – altså hvis man ikke lige hedder ABBA eller Led Zeppelin. Der kræver nytænkning, ny marketingsstrategi, nye ambassadører og at de gamle fans vækkes fra dvale. Det er min overbevisning at der rent faktisk er noget at vågne op til her, hvor nostalgien ikke får lov at stå alene – men kan spejle sig i nutidens skær med balanceret guitar blær. En nutid, der efter min mening rent faktisk har behov for noget mere melodisk rock!

Frank Nielsen er på plads for SIDE 33 når Skagarack forhåbentligt beviser min påstand på lørdag.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.