Skagarack er tilbage og i øvelokalet i nyt set-up

”Koncerter og nyt album på vej - med tre originalmedlemmer om bord"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Hvem er Skagarack? – vil de fleste læsere under de cirka 40 år nok spørge! For bortset fra nogle optrædener i 2009 – blandt andet på Esbjerg Rock Festival i 2009, så har der længe været meget stille omkring bandet, der udgav fire album i perioden 1986 – 1993, og opnåede – et i dag helt svimlende albumsalg-  med i alt cirka 750.0000 eksemplarer på verdensplan.

LIVE turnerede de verden rundt – og var selvfølgelig også på Roskilde Festival, hvor de 1986 lukkede Orange Scene med et brag.

Skagarack på Roskilde Festival – Foto: Henrik Hildebrandt
Skagarack på Roskilde Festival – Foto: Henrik Hildebrandt

Stilen var tidstypisk melodisk hardrock a la Europe, Sammy Hager, Kiss, Bon Jovi og Whitesnake – og forsanger og sangskriver Torben Schmidt fik bred international anerkendelse for en karakterfuld vokal, der lagde sig stilsikkert et sted i mellem Steve Perry (Journey)  og David Coverdale (Whitesnake, Deep Purple).    

Skagarack bestod på deres første tre album udover Torben Schmidt af Jan Petersen, Tommy Rasmussen, Morten Munch og Alvin Otto, mens gruppens foreløbige svanesang – og det iøvrigt mindst succesfulde album ”Big time” – reelt var Torben Schmidt med studiemusikere.

Skagarack – Foto: Henrik Hildebrandt

Torben Schmidt havde et par år før –  i 1991 – udsendt sit første soloalbum – det mere hårdtslående og guitarorienterede ”A Bit On the Side” – desværre uden større kommerciel succes, selvom det fik mange anmelderroser med på vejen. Heller ikke dengang var der lighedstegn mellem kvalitet og kommerciel succes. Det fik han heller ikke med det ellers aldeles gedigne comeback album ”Long Story Short”, som han selv finansierede og udgav i 2012. Bestemt en lille melodisk og mere klassisk rock orienteret perle fra det årti, og et album, der i den grad stadig holder til at blive skruet op for den dag i dag.  

Det gør meget fra Skagarack’s bagkatalog nu også hvis man nu engang er til lyden af en genre, der ikke har rykket sig ret meget på 40 år. Fakta er dog at numre som gruppens største singlehit ”I’m Alone” – og ”Hungry for A Game” , ”Open Your Eyes”, ”Move It In the Night” og ”Anytime, Anywhere” den dag i dag bestemt stadig tåler dagens lys og nattens lyst, hvis man er til ’den slags’ rock. Og hvorfor skulle der ikke være en ny generation af retro bevidste unge til Skagarack – ligesom der har været til nogle af de store ovenfor nævnte navne i genren.

Torben Schmidt – og den originale guitarist Jan Petersen – har det seneste år været sammen om at indspille og udsende tre nye singler under navnet Skagarack navnet – ”Be With You Forever”, ”Changing” og senest ”Heart and Soul”. Tre singler, der viser at kvalitetsniveauet ikke er faldet, og at Skagarack rent faktisk fortjener at bliver hørt som andet end et nostalgisk glansbillede fra en svunden tid.

Der er potent punch og pondus i det nye materiale, og et helt nyt album forventes klar i løbet af 2021. I sidste uge kunne Skagarack så afsløre hvilke fem musikere, der nu er samlet i øvelokalet og kommer med ud på scenerne, når de senere på året gør comeback. Det er tre fra det gamle hold – udover Schmidt og Petersen, Tommy Rasmussen (Neighbours) på keyboards, og så to de to nye Dennis Pedersen (Neighbours) på trommer og Rasmus Lund Matthiesen på Bass.

Torben Schmidt skrev i sidste uge på bandets officielle Facebook side:  

“We had our first rehearsal yesterday and it was much fun with laughter and stupid jokes, just like back in the Day. As we have written earlier, it is sadly not possible that all 5 of us from the old Gang will be performing live later this Year,  instead we have some good friends joining us on Stage” .

Planlægningen af en større Europæisk turne er I gang – ligesom der naturligvis kommer flere danske job i kalenderen – om hele COVID-19 situationen vil det tillade det. Foreløbig kan man sikre sig billet til en koncert den 11. september i Fuglsøcentret ved Mols Bjerge, og den 1. oktober er de på scenen i Karosserifabrikken i Helsingør.

Tror nok vi er nogle, der er sultne efter at se dem tilbage i spillet – ikke mindst fordi, at det forlyder at den nyeste mand i bandet Rasmus Lund Matthiesen har fået til opgave at øve op på hele bagkataloget og det nye med. De mener det seriøst det her. That’s the spirit!

Skagarack anno 2009 – Torben Schmidt, Jan Petersen, Alvin Otto, Tommy Rasmussen, Morten Husted.
Torben Schmidt anno 2009 – Foto: Henrik Hildebrandt

BONUS INFO – Esbjergenske Meridian fortolkede sidste år Skagarack på deres EP “Taking Cover” – udmærket! – men originalen er nu at foretrække hvis du spørger denne skribent!

“Gulddrengene” – FOTO: Henrik Hildebrandt …. mindre må nok gøre det i 2021!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.