Slutspurt på Spil Dansk ugen

"Tre gode grunde til at være optimistisk på dansk musiks vegne"

Fotograf: Maria Fremming

Denne uge har været officiel Spil Dansk uge – og landet over har der været utallige arrangementer med hundredvis af forskellige artister involveret.

En mangfoldighed man kan håbe, smitter noget af fremadrettet hos landets officielle public service radiokanal – og hos de meget kommercielt ensrettede regionale spillesteder.   

Som vi ofte har nævnt er udbuddet af kvalitativt dansk musik på mange måder større end nogensinde – noget vi løbende forsøger at gøre tydeligt her på Side 33.

Indenfor det seneste tid er der f.eks. kommet ny single “Bag tonede ruder” fra Marc Facchini. Han kæler i sit tekstunivers ikke for nogle – men kan forkæler lytteren med tekster på et niveau, der gør indtryk, og det mærkes at der er tale om en forsmag på det kommende dommedagsalbum “Ind i evigheden”.

Helt så dramatisk står det ikke til hos Tue West, der allerede har været særdeles aktiv i år med en anbefalelsesværdig EP udgivelse, og som nu er ude med en ny iørefaldende pop-rock single sammen med sangerinden Clara Gaarn.

Sidst men ikke mindst er der kommet ny single fra Katrine Schmidt, der til daglig er forsanger i The Raggedy Anns, som i den grad mixer bluegrass, blues og roots så der dufter af fest. Solo er hun mere rendyrket country-roots, og kan hun lave flere numre på det her niveau, så er det bestemt ikke spild af tid at kigger længere ud af den vej.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.