Smagsdommerne har igen talt – Årets Grammy priser er uddelt

”Patty Griffin, Keb Mo, Elvis Costello, Gloria Gayner, Tanya Tucker, Delbert McClinton blandt vindene”

Fotograf: Brian Selander - Patti Griffin på Tønder Festival 2019

Kommercielt set er prisuddelinger altid guf. Især for prisvinderne – og deres pladeselskaber.  Men det giver også anledning til at puste til debatten – hvordan definerer man vindere og tabere indenfor musik – og kan man overhovedet det?

Er det ikke bare mest af alt en omgang smagsdommeri og rygklap klap klap, som kun dem der i forvejen har medvind på karrierestigen har glæde af? Generelt er forudsigeligheden altid næsten både lammene og larmende, og forundringen ofte tilsvarende stor over fordelingen af diverse priser.

Hvis man f.eks. var til koncerten i Royal Arena den 23.11 med The Minds of 99 – med Jada som opvarmning – så var det åbenlyst for alle tilstedeværende, at der var klasseforskel på et band, der på bare en håndfuld år har løftet sig til et LIVE niveau, som stort ingen andre danske band i historien har formået – og så en – ganske vidst meget lovende (og meget hypet) – ung up-coming artist. Dette til trods er det Jada som i lørdags modtog prisen som Årets Livenavn til den årlige uddeling af den hjemlige musikpris Steppeulven, som Foreningen af Danske Musikkritikere står bag. Fortjent? Logisk? (un)fair? Mon ikke bare vi skal konstatere, at indenfor musik er det ligesom det meste andet her i livet – alt er relativt. Så tillykke til Jada – og tillykke til alle de andre fantastiske danske live artister, der også kunne argumenteres for at stå som værdige vindere. DU ved sikkert bedst selv hvem de er!  

But anyway – tilbage til Grammy uddelingen i nat og tilbage med et tillykke til vinderne – ikke mindst dem, der også lige faldt i smag og behag her hos Side 33 – ikke mindst:

Keb Mo


Patty Griffin

Elvis Costello


Gloria Gayner


Tanya Tucker


Lizzo

Lil Nas X Featuring Billy Ray Cyrus


Billie Eilish

Koffee


Sara Bareilles

I’m With Her


Willie Nelson

Gary Clark Jr.


Chick Corea & The Spanish Heart Band

King & Country


Delbert McClinton & Self-Made Men + Dana


Se den fulde vinderliste her: https://www.grammy.com/grammys/news/2020-grammy-awards-complete-winners-list

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.