Smuk single sætter punktum for syv turbulente år

”Stabilitet har afløst kaos – men Jesper Ejrup har stadig the blues”

Fotograf: PRESSEFOTO

I dag – 08.05.2020 – er måske nok en udgivelsesdag, som så mange andre på de store streamingtjenester, men for sangeren, sangskriveren og musikeren Jesper Ejdrup er det en helt særlig dag.

Han har nemlig udsendt singlen ”Hold me tight” – en duet med Talitha – en sangerinde fra Malta, som han tidligere har samarbejdet sammen på sange, der har gjort sig godt på ferieøen – og sikret opmærksomhed i både radio og TV.  


Malta har i den hele taget været både fristed og redningskrans for Jesper Ejrup, der siden han blev droppet af pladeselskabet Sony – efter et ellers pænt hit i eget navn med sangen ”Du er dejlig” fra 2012 – har ført et temmelig turbulent liv – med tilbagevendende depression, personlig konkurs, skilsmisse, hjemløshed, og hashmisbrug til følge, for ikke at tale om at svigte i rollen som nybagt far.


Nu har piben fået en anden lyd. Livet bliver ikke genudsendt, og Jesper Ejrup er i dag kommet på fode igen – blandt andet hjulpet på vej af hjælp fra Nakskov firmaet By og Landskab – der har gjort at han nu bor i en lejlighed i København – og igen fungerer i rollerne som menneske, musiker og ikke mindst som far til en datter, der er kommet i skolealderen. Han løber mere, spiser sundere, ryger mindre – og begynder igen at kunne tro på fremtiden.

Men først skulle musikken lige slippes fri. En musik, der i arbejdet undervejs har virket som terapi, og været med til at bygge Jesper Ejrup op igen fra bunden. For der var ligesom et udestående fra fortiden, denne ufærdige sang, der havde ligget i skuffen i syv år.

Sangen ”Hold me tight” er nemlig på en måde bindeleddet mellem fortid og nutid, og havde ligget i skuffen i mange år, med kun første vers skrevet færdig. Den blev først færdig og fik sit rette udtryk, da Jesper Ejrup sidste år var på en af hans mange ture til Malta, hvor han kunne bo kvit og frit hos venner, i de år hvor hans liv og økonomi i øvrigt ramlede.

Her spillede han sangen for Talitha, og da hun begynder at synge med var det ligesom brikkerne faldt på plads, og Jesper Ejrup fornemmede at det nu var på tide, at markere, at et kapitel af hans liv skulle lukkes. Trods COVID-19 lockdown lykkedes det at få sangen færdig hjemme i Danmark, og resultatet er altså ude i dag.

Nu ser Jesper Ejdrup fremad – alt imens han naturligvis håber at singlen – der en fin og afdæmpet folk- ballade – kan sparke nogle døre op, og i hvert fald for nogle lyttere være en væsentlig historie om det lille mennesker, der kan blive fortabt i en uoverskuelig verden. Find den på en streaming tjeneste nær dig.


I mange år har Jesper Ejrup været splittet mellem sin indre bluesmand og den pop-dreng, der fik succes – og tjente mere på den ene single end han havde gjort hidtil i hele karrieren. Men han har stadig bluesen i sig – og næste projekt bliver da også i blues-genren, hvor han sammen med en anden gammel bonkammerat fra Falster – Thor Boding (Syreregn, Bjergtaget) – vil gå i gang med at lave et album.

Og som han udtrykker det ganske rammende ”Det næste skal sparke blodet i gang”.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.