Solen skinner over skyggerne fra skrøbeligheden

”Niklas Runge’s nye single er en jordnær bøn om af aftabuisere dialogen om psykiske lidelser”

Fotograf: PRESSEFOTO

Aarhusianske Niklas Runge rejser ind i det ængstelige sind på første single Daytime star fra sit kommende album. Sangen er inspireret af Niklas’ personlige oplevelser med stress og angst, og et forsøg på at normalisere det at sige fra på grund af psykisk mistrivsel.

Daytime Star er et uptempo indie rock nummer, med riff, rytme og kor, der skinner i ånden fra David Bowie, Jeff Buckley, og Saybia. Det bemærkes straks at vi har at gøre en musikalsk veluddannet og skolet artist, der evner at bruge sine virkemidler – både hvad angår vokal og instrumentering – tæt på optimalt, og med både mod, vilje og styrke.    

Singlen er en sang om drømmen: en ode til den fremtid, som vi alle søger og ønsker at skabe for os selv, men som på samme tid bliver udfordret af høje uopnåelige samfundsidealer. Om sangen og musikvideoen udtaler Niklas Runge:

”Daytime Star er, for mig, en utrolig vigtig sang, da den illustrerer vigtigheden i at have noget at kæmpe for.

I sangen er drømmen afbilledet som en gudesmuk kvinde, som hovedpersonen kan se i det fjerne, men ikke interagere med. Hendes tilstedeværelse lyser så kraftig som en sol, og selv når mørket trænger på, skinner hendes lys stadig kraftigt nok til at guide hovedpersonen gennem natten”

Dette udspilles i musikvideoen som en feberdrøm i et sammensurium af anonyme ansigter, tvetydighed og forvirring, hvor det handler om at slå drømme ihjel for at kunne udleve dem i nu’et.

Niklas Runge udgav i marts 2020 sit debutalbum, som høstede gode anmeldelser, og hvor vi her på siden kvitterede med 4½ ’SIDE 33 skiver’, begrundet i blandt andet dette udsagn:

”Forvent et varieret album – der vokser med tiden – hvis du har tiden og roen til at lade det bundfælde sig. Et album, der ikke har tabt sin nerve og sjæl på den lange vej, og det skyldes nok ikke mindst et stort viljestærkt talent, som vi med garanti slet ikke har set sig folde sig helt perfekt uperfekt ud endnu.”

At den ’spådom’ stadig er mere end holdbar viser Daytime Star så ganske glimrende. Skrøbeligt og smukt – som et stjerneskud.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.