Sommeren er forbi nu

”….men der er stadig varme hit tips – nyd en video six-pack med nogle af dem lige her!”

Fotograf: Brian Selander

1 september – årets første efterårsdag i et efterår, hvor det vil strømme ud med spændende album, der fortjener noget opmærksomhed. Antallet af udgivelser og henvendelser om omtale matcher desværre ikke vores omfang af tid og ressourcer, og det betyder desværre at vi kun vil kunne nå af give en brøkdel opmærksomhed efter fortjeneste. Men vi lover at vi vil gøre alt for at nå at omtale eller anmelde en så bred vifte som muligt af de absolut bedste, og mest væsentlige udgivelser.

Som det også fremgik af ”Værings musiklytteri – del 15” er det heller ikke fordi der ikke er sket noget på albumfronten sommeren over – men det er dog singlerne, der har været de varmeste budbringere.

Hvad var så årets bedste sommersingle – og hvilken var det mest oversete?. Svaret blæser nok lige så meget i vinden, som Dylan stadig gør det efter godt 60 år branchen. Men som et musikformidlende medie kommer vi naturligvis vi gerne med et bud. Det kunne meget vel være ”Sommernat” fra Jakob Sveistrup. Efter et par gode soul-pop album på engelsk – blot under navnet SVEISTRUP – er han tilbage på modersmålet – men stadig med samme sjæl i en velskreven popproduktion – som sagtens kan være en del af soundtracket til en forhåbentlig dejlig ‘Indian summer’, hvor du iøvrigt også stadig vil kunne finde ham på en LIVE scene rundt om i landet.

Nummeret er naturligvis at finde på vores åbne Spotify playliste ”SIDE 33 – ALT GODT – HJEMME”, som hele tiden bliver opdateret med artister, som vi her fra redaktionen mener har leveret et stykke musik, som fortjener at blive lyttet til. Lige nu finder du på listen numre fra mere end 300 artister , der har det tilfælles, at de har noget på musikhjertet, og er kommet igennem SIDE 33’s fintmaskede ‘musikfilter’, der naturligvis er ligeså subjektivt, som det er seriøst arbejdende.

Find spillelisten her: https://open.spotify.com/playlist/7i7j3UkItraq4gnOebbFLX?si=656dfd56c0f54095

Noget af det man ellers har kunne nyde i sommernætterne har været f.eks. Electric Guitars – der med deres to singler “Dopamine!” og senest ”Nervous Breakdown” fra deres kommende album ”Freewheeler” (udkommer 12. november via Mighty Music) da har sendt et klart signal om at der ikke er noget at være nervøs for – de bliver bare ved med at holde rock fanen højt hævet.

Derudover har der været nyt fra Nille Nyc – der er en af disse lovende late-bloomere, der har haft flere gode tilløb, men som nu endelig er kommet frem til den lille drøm af en pop-single, der måske kan være hendes step til det næste trin mod pophimlen.

Så er der bandet Sidste Udkald der netop har taget første stop i form af debutalbummet ”Midt i ingenting” – og det anmeldes snarest her på siden. De har udsendt en dejlig video til singlen ”Høje herrer” – og den indrammer utrolig fint i både tekst, musik og video al den rodfyldte, jordnære og fælleskabende stemning, som albummet er bygget op omkring.   

Men hvad var så sommerens bedste single? Ja her hos chefredaktøren var der særligt to numre, som gjorde sommeren stabilt gladere og lysere – og som i øvrigt stadig er værd at have tæt på øregangene.

Først og fremmest var der ”Kig op fra gulvet” fra det unge følsomme, festlige, forunderlige funk-pop band Blæst, der i øvrigt lige har fulgt op med en nærmest lige så vanedannende single ”Ego”. Og ja – det er jo det vi alle børe gøre – og gerne ÅRET RUNDT – ‘kigge op fra gulvet ‘- kigge ud’ – og gerne nysgerrigt og bidragsydende efter bedste evne!

Den anden sang, der i den grad føltes som en dansabel humørpille i sommerlandet var ”Forever we’ll be dancing” fra GRETA. En sang, som der efter diskotekernes og natklubbernes genåbning må have særdeles gode muligheder for at udvikle sig til meget mere end en forbigående sommerflirt.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.