Sorg blev vendt til kreativ blomstring

”Albumrelease, tour med Teitur, SPOT, Roskilde blev aflyst – men GRETA er her endnu – endnu stærkere”

Fotograf: Maria Fremming

Hos Side 33 har vi ”Fællesskabet Side 33”, der består af medlemmer, der støtter Side 33 med enten kr. 33 om måneden eller kr. 333 om året. En væsentlig og vigtig hjælp til sidens eksistensgrundlag.

Så af musikhjertet tak til alle vores – om end stadig alt for få – medlemmer. De modtager otte gange om året et nyhedsbrev ”Ekstra Nummer” med eksklusivt musikstof, som kun er i sin helhed i dette nyhedsbrev.

Der er altid et Q&A interview med en aktuel kunstner – hidtil har man kunnet læse spændende svar fra så forskellige artister som Mike Andersen, Frederik Schnoor (Freddy & The Phantoms + Beefeaters), Poul Krebs, Michael Falch, Kajsa Vala, Nikolaj Peyk (Østkyst Hustlers), Timo Andersen (Maja & de sarte sjæle), Michael Hartmann (Hush), og denne gang Greta.  

Sidstnævnte – en 28-årige herboende sanger og sangskriver – hvis borgerlige navn lyder Greta Louise Schenk – havde kørt 2020 godt i stilling, som året hvor hun virkelig håbede og troede på at få sit navn slået fast, som en spændende del af den danske musikscene. Men hendes 80’er farvede drømme-pop blev brat stoppet af det mareridt vi alle blev en del af – COVID-19 restriktioner, aflysninger osv.  

Den 6. marts udgav hun digitalt EP’en ”Wild and Young” lavet i samarbejde med hendes gamle ven og kollega Teitur, som hun også skulle have været på en større tur med efterfølgende.

Herefter skulle hendes debutalbum ”Ardent spring” være udsendt, og sommerens højdepunkt skulle være en optræden på Roskilde Festival – men ind imellem kom altså en verdensomspændende omgang med COVID-19, som satte en stopper for det meste. Musikken har dog ikke stået stille – og især hendes fængende seneste single ”Hydrogen” – har skabt berettiget opmærksomhed og radioairplay.


Teitur og GRETA håber at spillestederne kan åbne op for klubkoncerterne til september, og der er foreløbig programsat tour start for de to den 9. september på Gimle, og dagen efter er de på Kedelhuset i Silkehuset.  

Forinden kan man opleve GRETA selv den 4. september på Radar i Århus, og dagen efter på Stengade i KBH – i anledning af at hendes debutalbum nu endelig udkommer den 4. september

Medlemmer af ”Fællesskabet Side 33”  har i dag fået tilsendt nyhedsbrevet ” Ekstra Nummer” – nr. 10 – og de vil her kunne læse et fuldt interview med Greta, hvor hun blandt andet afslører ganske opsigtsvækkende sager om det næste album, som hun allerede er kommet godt i gang med – ligesom hun fortæller hvorfor hun på flere områder ser Teitur som en rollemodel for den måde hun også ønsker at tackle sin musikkarriere på.  

I det hele taget emmer hendes 10 svar på vores 10 spørgsmål af refleksion og en målrettethed, der imponerer. Vi spurgte hende blandt andet:

SIDE 33 – Hvis du fik til opgave at skrive en moderne protestsang – hvad ville du så protestere imod?

GRETA ”Jeg ville lave en protestsang imod hyggeracisme og sexisme og det der med at lave sjov på bekostning af andres trauma’er.  Jeg ville nok gøre det som en cowrite med en person der har været udsat for disse ting og har mod på at sætte ord på det og dermed bruge musikken som talerør.”

Vil du læse mere og har du lyst til og økonomisk råderum til at støtte Side 33 – så gå ind på vores shop, og meld dig ind, og modtag dit eget ”Ekstra Nummer” (denne gang 28 sider) efter tilmelding. I løbet af resten af sommeren vil vi her på siden løfte lidt for indholdet fra de tidligere interview, som kun medlemmer af ”Fællesskabet Side 33” har haft fornøjelse af hidtil.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.