Sorte Fugle vender tilbage

”Kan opleves LIVE hos Kongebryg, på Kun for forrykte festival og hos SIDE 33”

Fotograf: Mads Kornum

Jeg husker det nærmest som var det i går. Den 15. december 2016 sad jeg på den altid hyggelige Zeppelin Rock Bar i hjertet af København, og ventede på en af den slags førstegangsmøder, der sætter sig. På scenen sad to spillemænd, Flemming Walther Andersen og Dennis Bengtson, der havde taget hjertet og udkantsrocken med fra Falster – denne aften suppleret af hjemegnens Mr. All Star Danny Wickmann Wouters på mundharpe og sax. 

Som bandet Sorte Fugle havde de på bare et år begået to banebrydende album, fuld af skarpskårne småbeskidte dansksprogede sange – der burde kunne henrykke nogenlunde den samme store gruppe af musikglade mennesker, der holder af f.eks. de mere rockorienterede sider af C.V Jørgensen, Peter Sommer og Sonja Hald.

Numre fulde af nærvær og dynamik, serveret som friske fugleflugtlinjefabuleringer skabt af et iagttaget liv i den udkant, hvor der også er masser indhold, op- og nedture, overskud og underholdning.   

Gennembruddet kom dog ikke, og Flemming Walther Andersen rettede fokus på en solokarriere under navnet Walther – aktuelt Projekt Walther, mens Dennis Bengtson gik rock vejen med bandet High Voltaire.

Kontakten har de dog holdt ved lige, og nu er de igen klar til at lette som Sorte Fugle. Og af musikhjertet tak for det. Her seks år efter det stadig vægtige debutalbum er de tilbage ved udgangspunktet, der bragte de to herrer sammen efter en sjov og våd aften, og som resulterede i nummeret ”Nyt liv”. Igen klar og parat til nyt liv, og nye lettelser i erkendelsen af at fugle skal ned på jorden for finde frø.

For dem, der har savnet de Sorte Fugle og for dem der ikke ved hvad de gik glip af er der mere godt nyt. Første gang i aften den 25. marts på Kongebryg i Næstved – og siden når de til juni spiller på Kun For Forrykte Festival. Begge steder optræder Sorte Fugle nemlig LIVE igen. Og midt ind i mellem de to begivenheder, så kan man så sandelig også høre dem helt eksklusivt her hos SIDE 33 – til en unik stuekoncert og en ’fuglesnak´med KUN 33 PLADSER fredag den 23. april.

Dette i anledning af at SIDE 33 fylder 3 år. Pladserne tilbydes i første omgang medlemmer af Fællesskabet SIDE 33 – og er der ledige pladser efterfølgende kommer der mere information her på siden.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.