Spillestedet Stairway byder på gratis dobbeltkoncert

”Chorus Grant og DØR NR. 13 sparker døren op"

Fotograf: PRESSEFOTO

Åbningsreception af spillestedet Stairway skulle have været afholdt den 24. april – men det satte Corona – som så meget andet – en stopper for.

Stedet er i Vanløse afløseren for Kulturstationen Vanløse, og vil være stedet, der primært vil byde på den eventyrlystne og alternative musik, der forhåbentligt kan pirre enhver opdagelsesrejsende ud i musikken.

Stedet drives af folk bag spillestederne Basement, Råhuset og UnderWerket, så det er folk med fingeren på pulsen, der spiller op her. Bag det hele står DIT:KBH (Do-It-Together København), der har det som formål at forløse Københavns mange alternative musikmiljøer. DIT:KBH arbejder for de stærke partnerskaber og frivillighed i kulturen, for sammen at skabe levende, inkluderende og bæredygtige fællesskaber. Stedet er opkaldt efter sangen ’Vanlose Stairway’ af Van Morrison. En sang der blev skrevet, da han boede i byen i slutningen af 1970’erne.

Men nok om baggrunden, nu kommer musikken ENDELIG i forgrunden. På torsdag den 3. september – går det løs – og Stairway åbner officielt. Fra kl. 15-17 er der åbningsreception. Det foregår primært på den overdækkede tagterrasse, men der er også mulighed for at komme ind og se spillestedet. Receptionen er åben for alle og tilmelding er ikke nødvendig.

Tilmelding er til gengæld nødvendig hvis man vil til den GRATIS åbningskoncert samme aften med Dør Nr. 13 og Chorus Grant.  Billetter fordeles efter først til mølle til dem, der skriver til stairway@kk.dk. Stairway har i normale tider en kapacitet på 350 publikummer, men det er der naturligvis ikke plads til ved denne siddende koncert, hvor der naturligvis tages alle tænkelige hensyn til gældende regler og restriktioner omkring afvikling under Corona.

De to navne på plakaten – Chorus Grant og Dør Nr. 13 – er på hver deres særegne måde gode eksempler på de mange alternative og finurlige bidrag, der springer frem på den danske musikscene i disse år.  Nok er Dør Nr. 13 til tider sammenlignet med The Minds of 99 – men alligevel er de så langt fra blot en slipstrøm – tværtimod. Hør bare deres nye single ”Griner”, der på cool, catchy og charmerende vis får sunget frustrationerne ud, over en verden, der roterer om selvdestruktive strukturer.

Til nummeret er der lavet en live collage – og om årsagen forklarer bandet:

“Som så mange andre blev vores 2020 overhovedet ikke som vi havde planlagt. Vi forstår 100 der er noget meget vigtigt på spil her, og at vi er nødt til at passe på hinanden først og fremmest. Men vi savner koncerter. Vi savner at spille dem, og gå ud og gå amok til dem. Og vi savner vores fans. Derfor har vi gravet i arkivet og lavet denne livecollage. For minderne kan vi stadig have sammen. Selv på afstand.”

Og der bliver heldigvis flere lejligheder end på torsdag til at tjekke Dør Nr. 13 nærmere ud i den kommende tid.

Deres SØVNLØSE NÆTTER TOUR ser således ud

03.09: Stairway – Vanløse

23.10: Radar – Århus

30.10: Tobaksgården – Assens

31.10: Loppen – København

06.11: 1000Fryd – Aalborg

07.11: Huset – Esbjerg

13.11: Von Hatten – Randers

14.11: Studenterhus – Odense

Turen tager forskud på glæderne fra det kommende selvbetitlede album, der udkommer 16. oktober. Et album, som bandet selv kalder et svendestykke – og et ærligt produkt af de fem medlemmers fælles DNA. De forklarer –

”Der er noget grundlæggende rituelt i menneskers udtryk gennem musik. Det element er stærkt, når man er et sammentømret band – et broderskab. Der er noget ægte og betydningsfuldt i det, som står i kontrast til en verden af fake news, individualister og destruktive tendenser. I fællesskabet i musikken er der en vild synergi. Musikken kanaliserer noget magisk”.


Som nævnt optræder Chorus Grant også med en musik, som er helt anderledes og til tider med en helt urovækkende inderlighed, der til gengæld samler yderlighederne, så de giver en samlet form for mening.


Der er alle måder lagt op til en alternativ start for Stairway – og som sådan – er det vel lige sådan det skal være!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.