SPIRIT CHANT – er en hyldest til vintersolhvervet

”Jan Olsen spreder håb om lysere tider i ny dragende video”

Fotograf: PRESSEFOTO

Nu vender det. Vi passerer årets mørkeste dag. Lysere tider venter. Forhåbentligt på alle fronter.

Hvad angår musikken, så har 2022 nu alligevel – og på trods – været tæt på en regulært lysår. Kvalitative danske udgivelser har stået i kø for at bemærke sig, og bevise sin berettigelse som langtidsholdbare bekendtskaber for flere end de få. Det vender vi tilbage til her på SIDE 33 ,når vi omkring årsskiftet ser tilbage på årets udgivelser, herunder en del af dem vi desværre ikke nåede at sætte ord på.

Det gjorde vi dog på Jan Olsen og hans “Spirit Chant” album – hans andet fuldlængde album. Et album, der stadig står klart i erindringen.

”Et album med både råstyrke, ømhed og drømmen om nye eventyr i sig”     

Jan Olsen har én stemme, og en musikalsk sjæl, der nu – bedre sendt end aldrig – mere end nogensinde folder sig ud”

Ovenstående var nogle af ordene i anmeldelsen her på siden, og siden har rygtet bredt sig vidt omkring, om et album, der på sin egen stille og rolige måde bliver ved med at give.

VIDEOPREMIERE

Nu har det fremragende titelnummer fået sig en flot og dragende billedside, og det er denne video, som vi her med stolthed kan præsentere som en eksklusiv premiere.   

Jan Olsen sætter selv ord på tilblivelsen og baggrunden for den helt nye video;

”De lyse timer har længe været i undertal, og det er mørkt og koldt. Men selvom solen stadig hænger lavt, er der håb forude. Med vintersolhvervet længes dagene, og lyset vender tilbage.

I SPIRIT CHANT videoen danser jeg om ilden i skikkelse af en nordisk shaman, som påkalder solens kræfter og chanter om håb og nyt liv.”

– Jan Olsen

Der er alle gode grund til at synge eller messe med på linjerne “Chant, chant your blues away, Chant! Brighten up your day”.

Side 33 ønsker med dette dragende stykke lyd og billede alle vores læsere en god lytter, og et rigtigt godt solhverv.

Og skulle du mangle det sidste julegave, så er en oplevelsesgave jo altid en dejlig og brugbar ting.  Det kunne f.eks. være en billet til den næste koncert med Jan Olsen og hans velspillende Bottletower Band, der består af de gode folk Peter Sund – guitar, Palle Hjorth – keys, Peter Dombernowsky – trommer, Morten Jørgensen – bas og Trine Lunau på backing vokal. De går på scenen lørdag den 21. januar kl. 20 på Industrien I Aarup, og billetsalget via musikpaaindustrien.dk er allerede godt igang.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.