Spotify presset i Young vs. Rogan sag

“Aktierne falder, og flere artister følger i Youngs fodspor, og fjerner deres musik i kampen mod ’fake news’”

Fotograf: PRESSEFOTO

For mange – og sikkert ikke mindst for milliardforretningen Spotify – har podcasten The Joe Rogan Experience været lidt af et hit. Ifølge BBC er Joe Rogans podcast hos Spotify en af de mest populære på verdensplan, hvor den har over 11 millioner lyttere per afsnit. I 2020 betalte Spotify 100 millioner dollar til Joe Rogan for rettighederne til podcasten.

Men tidligere på måneden skrev 270 forskere og sundhedsmedarbejdere under på et brev, der beskyldte Joe Rogan for at sprede misinformation om blandt andet corona vacciner. I brevet opfordrede de Spotify til at tage stilling og dermed lave en politik for at moderere misinformation.

”Dette er ikke kun en videnskabelig eller medicinsk bekymring; det er et sociologisk spørgsmål af ødelæggende proportioner, og Spotify er ansvarlig for at lade denne aktivitet trives på sin platform” – skrev de blandt andet ifølge Guardian.

Brevet hjalp ikke, men så trådte Neil Young i karakter, viste både holdning og handling, og meddelte, at Spotity kan have Rogan eller Young, Ikke begge. Efterfølgende har Spotify så valgt Rogan, og efter Neil Youngs ønske fjernet hans musik fra streamingtjenesten.

Foto: Henrik Hildebrandt

Ikke lang tid efter kom samme melding fra Joni Mitchell, og med samme resultat – hovedparten af hendes udgivelser er ikke længere på Spotify. Senest har Nils Lofgren (guitarist i Crazy Horse og The. E. Street Band) så også bedt Spotify fjerne hans omfattende katalog af solo materiale.

“Når disse heroiske kvinder og mænd, som har brugt deres liv på at helbrede og redde vores, råber om hjælp, vender du ikke ryggen til dem for penge og magt. Du lytter og står sammen med dem.”

”Vi opfordrer alle musikere, kunstnere og musikelskere overalt til at stå sammen med os alle og skære båndene med Spotify

– NILS LOFGREN

Nu bliver det spændende at følge om der starter en sneboldeffekt, og om nogle af de helt tunge artister som f.eks. Taylor Swift, Adele, Metallica, der jo alle tidligere har fravalgt tjenesten, nu følger trop, og om det betyder et yderligere dyk i Spotifys aktiekurs og troværdighed. På de seneste 16 dage er aktiekursen således faldet fra kurs 236 til kurs 172 (28.01.22). Interessant hvad der skal til for at Spotify ændrer holdning.

Som et seriøst formidlende musikmedie ønsker SIDE 33 naturligvis altid faktuelle nyheder fremfor ”fake news”. Så lad os slutte historien af med nummeret ”Joe Rogan” fra den australske artist Georgia Maq, der normalt er at finde som forsanger i bandet Camp Cope.

I slutningen af 2021 udgav hun singlen ”Joe Rogan”, der i bund og grund handler om tage nogle dårlige valg i forhold til mænd. Et herligt melankolsk drømme-pop nummer, med en tekst der vidst mere end antyder, at en Joe Rogan-fan er en ret sikker definition på en dårlig date.   

“If regular men are rubbish – Then Georgia squeezes the juice out of the rubbish – And then dates that”

He sits there smoking

The voice of Joe Rogan

And he thinks that I’m a lot

My friends always say I got real bad taste

But I will never stop

– fra “Joe Rogan”

OBS! VIDEOEN ER DESVÆRRE ALDERSBEGRÆNSET – og kan derfor ikke indlejres her, men find den på YOU TUBE.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.