Stå klar – der er mere nyt fra The Consolation

”Både ny video og LIVE STREAM fra det pladeaktuelle roots-country-rockband”

Fotograf: PRESSEFOTO

Timing er ofte afgørende for succes. Men at timingen ikke kunne være dårlige end at udsende et album den 14.03 havde The Consolation næppe kunne regne sig frem til. Release koncerten samme dag blev aflyst – deres aftale om at være ugens album på DR P5 blev udskudt – så forsanger og sangskriver Nis Gaarde kunne med rette fejre sin 40 års fødselsdag dagen efter som forgræmmet, frustreret, fjern – men langt fra færdig som fighter.

For selv om The Consolation nu igennem tre album har stået som kvalitetsmættede bannerførere for den stadig ret lille hjemlige scene for original alternativ country og roots rock, så er det ikke ligefrem det etablere medielandskab, de har fået mest opmærksomhed fra – selvom de har leveret så rigeligt af såkaldte radiovenlige numre. For de passer åbenbart ikke ind i de bedrøveligt konservative kasser, som medie-Danmark i samlet flot dyrker til perfektion – og til efterfølgende kulturmæssig deroute.

Måske er det er det “farlige” ord – alternativ i genre beskrivelsen – de skal fjerne? Selvom det jo sådan set er det der er – et skønt og lyttelækkert eksempel på et andet lydbillede – med en anden indgangsvinkel. Der er ikke spor farligt, hvis du spørger Side 33. Prøv det bare. De er på en Streaming tjeneste nær dig – og de findes i fysisk format – både på CD og LP.

The Consolation har nu lavet en lille hjemmegjort video fra deres “karantæneskjul”. Meget aktuelt til sangen ”Stay” – en sang om at blive.

Om nummeret skrev vi i vores anmeldelse af albummet ”Astoria” følgende –

”Havde The Consolation udsendt dette album i midt 90’erne så var nummeret ”Stay” blevet en landeplage. Det er total stilren iørefaldende country-rock – selvfølgelig tilsat lækker steel-guitar fra Leif Bruun – og er vel selve dokumentationen på at Nis Gaarde, som sanger, sangskriver og arrangør er helt på rette vej.”


Som så mange andre har de også måtte aflyse den forårs turne, der skulle følge op på albumudgivelsen. Heldigvis er The Consolation og den hyggelige musik-bar Blågårds Apotek også hoppet med på LIVE STREAMING bølgen og i aften kl 21 kan man live fra Blågårds Apotek høre The Consolation – dog kun som trio med Nis Gaarde, Vincent Daly og Emma Sommer – idet de velkendte afstandskrav m.v. naturligvis skal overholdes.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.