Stærk turnestart fra ung erfaren engelsk americana sangerinde

"Masser af overskud og overdådighed fra Danni Nicholls og band"

Fotograf: Laura Palmer

Danni Nicholls er fra den mindre by Bedford i England. Herfra har hun taget springet ud i verden for at prøve at leve af og udleve det store ubestridte talent hun har som sanger, sangskriver og ikke mindst performer.

Med sig har hun heldigvis taget den gode britiske humor, og den får man som publikum en del charmerende smagsprøver på under en koncert med Danni Nicholls.
Man får selvfølgelig også genreklassiske ”sad songs” og ”break-up”-songs, men også sange med plads til refleksion – og om lys, tro, håb og kærlighed.

Og så evner hun også at fortolke andres sange, så de får nyt liv og personlighed. På den aktuelle tur har hun allerede luftet fantastiske udgaver af ”Jolene” (Dolly Parton) og ”Guilty” (Randy Newman / Bonnie Raitt)  

Og netop mangfoldigheden er en af Danni Nicholls stærkeste kort. Der er således både mørke og melankoli, og groove og glæde, når Danni Nicholls leverer sine sange live. Ikke mindst når hun som på denne tur er suppleret med et band, der indeholder en så stærk rytmesektion som brødrene Jacob og Andreas Hatholt og den malende og atmosfæriske guitarist Jakob Thomhav.  

Sangene skriver hun oftest selv – eller med stærke co-writere.  På det nye glimrende album ”The Melted Morning” har hun f.eks. skrevet tre numre med den respekterede – og to gange grammy vindende – amerikanske sangskriver Ben Glover.

På den aktuelle tur bliver der også luftet de stærkeste sange fra bagkataloget, og ved koncerten fredag i Gimle i Roskilde var det ikke mindst numre som ”Long Road Home” fra 2015 albummet ”Mockingbird Lane” og en støvet bluesy udgave af ”Beautiful Game” fra debutalbummet ”A Little Redemption” (2013), der i den grad fik øjenbryn løftet og skabt smil på læberne hos publikum. Både hos dem der kendte Nicholls kvaliteter på forhånd og ikke mindst hos den store del, der oplevede hende for første gang.

Har man til gode at opleve Danni Nicholls live med band er der stadig hele tre muligheder i denne uge. I dag spiller de kl. 19 på Orangeriet i Tivoli, i morgen er hun forbi Mojo Blues Bar – også kl. 19 – og så er hun torsdag i Portalen i Greve.

Så hvis man holder af americana med elegante strejf af country og blues, så er det da bare med at komme af sted.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.