Stærkt alt-country opvarmningsnavn til Del Amitri

”The Whitmore Sisters tilføjet som opvarmning i Amager Bio”

Fotograf: PRESSEFOTO

Vi har tidligere omtalt, at skotske Del Amitri endelig igen gæster Danmark. Koncerten i morgen den 14. september på Amager er deres syvende stop ud af 10 på deres aktuelle Europa tour, så mon ikke de har fået spillet sig godt varme.

Vil du ikke nøjes med at læse SIDE 33’s svar på det efter koncerten, så er der stadig mulighed for at købe for billet, for hvor utroligt det end lyder er der i skrivende stund stadig ledige billetter.

Er tilstedeværelsen af Del Amitri så ikke nok, så kan der nu også lokkes med et ganske spændende og med garanti henført harmonisk amerikansk support act – The Whitmore Sisters.

Med debutalbummet ”Ghost Stories” fra i år noteres de af mange nok som et nyt navn på alt-country/americana scenen, men det er de så alligevel ikke. Godt nok er projektet The Whitmore Sisters  nyt, men bag navnet gemmer sig Eleanor Whitmore og hendes yngre søster Bonnie, der begge er navne, som hver især gjort sig musikalsk bemærket i andre sammenhænge i det sidste halvandet årti.

Sammen med sin mand Chris Masterson udgør Eleanor Whitmore gruppen The Mastersons, der er anerkendt for deres utroligt lyttelækre Americana udgivelser, og så er de også medlemmer af Steve Earles turnerende band, The Dukes and Duchesses.

Bonnie Whitmore har udgivet fire album i eget navn siden 2005, senest ”Last will & testament” (2020) og hun har også spillet med f.eks. Hayes Carll og John Moreland.

Det var Masterson der producerede ”Ghost Stories”, som indeholder ni nye kompositioner sammen med to covers – en sang af deres ven Aaron Lee Tasjan  – Big Heart Sick Mind – og On the Wings of a Nightingale, skrevet af Paul McCartney til de ikoniske søskende The Everly Brothers.

Et projekt og et album, der blev til under Corona pandemien, og derfor måske meget naturligt på smukkeste vis sætter død, afstand og sorg i centrum.

Der er således lagt op til en af de koncerter, hvor både support act og hovednavn skriver sig ind på ’memory lane’ med store tydelige bogstaver.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.